Konya’nın Derbent ilçesi yeniden kara büründü

Konya’nın Derbent ilçesi yeniden kara büründü :Konya’nın Kayak Merkezi yapılması planlanan Aladağ’ın da yer aldığı Derbent ilçesi, nisan ayına günler kala yeniden beyaza büründü.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, ilçede dünden bu yana etkili olmaya başlayan kar yağışı ile ilçenin mart ayında ikinci kez beyaz bir görüntüye kavuştuğunu belirterek, “Kar demek yağış demek, bereket demek. Derbent ilçesine yağan kar yöremize yine bereketini getirdi. Çiftçilerimiz gibi bizler de yağıştan çok mutlu olduk. Cenab-ı Allah’a bu konuda binlerce kez şükrediyoruz. İlçemiz merkezinde 5 santime ulaşan kar yüksekliği Konyamızın Kış Sporları Merkezi olacak Aladağ’ın alt yamaçlarında yaptırdığımız ölçümlerde ise 11 santime ulaşmış durumda. Zirvede kar yüksekliğinin daha da fazla olduğunu düşünüyoruz. Bu şu demek, nisan ayında da inşallah Aladağ’ımızda kayak keyfini yaşayabileceğiz.” dedi.

İlçe merkezinde kar yağışının durmasının ardından dışarı çıkan çocuklar kar topu oynayıp, kardan adam yaptıkları görüldü.