Derbent’te Ozanlar Kayak Merkezi İçin Atıştı

Derbent’te Ozanlar Kayak Merkezi İçin Atıştı :Konya’nın Derbent ilçesinde düzenlenen geleneksel çiğ köfte gecesi etkinliğine katılan halk ozanları Aladağ’da hayata geçirilmesi için çalışma başlatılan Kayak Merkezi Projesi için atıştı.

Konya’nın Derbent ilçesinde düzenlenen geleneksel çiğ köfte gecesi etkinliğine katılan halk ozanları Aladağ’da hayata geçirilmesi için çalışma başlatılan Kayak Merkezi Projesi için atıştı. Ozanlar, saz ve sözleriyle bu konuda yürütülen çalışmalara daha çok destek verilmesini istedi.

Derbent Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen gecede katılımcılara belediye başkan yardımcısı Celal Can ile belediyede görevli birim amirlerinin kendi elleriyle özel olarak hazırladığı çiğ köfteler ikram edildi.

Gecede konuşan Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, düzenledikleri bu tür gecelerin daha iyi bir kaynaşma, bir araya gelme ve dayanışmayı sağladığını dile getirerek, programların ilçeye bağlı diğer mahallelerde de devam edeceğini söyledi. Derbent’te süren bu birlik ve beraberliğin bölgeye daha çok hizmetler kazandırmasına vesile olmasını da dilediklerini ifade eden Acar, “En büyük dileğimiz bu, çünkü artık Konya’mızın gururu bir başbakanımız var. Başbakanımız vesilesiyle Konya’mızın her tarafı hizmet aldığı gibi biz de Derbent olarak beklentimizin üzerinde hizmetler alacağız. Bu konuda gerçekten şanslı bir dönem yaşıyoruz. Çok gayretli bir ilçe kaymakamımız var. Ve Belediye olarak da hizmet üretme noktasında çok profesyonel iyi bir ekip oluşturduk. Bu ekiple birlikte çok gayretle çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah bunun semeresini gelecekte göreceğiz” diye konuştu.

Derbent Kaymakamı Arif Oltulu ise, bu tür programların paylaşma, birlik ve beraberliğin daha da çok gelişmesine vesile olan etkinlikler olduğuna vurgu yaparak, “Devamının gelmesini de diliyoruz. Derbent’te göreve başlayalı bir yılı geçti, iki yıl daha buradayız inşallah. Derbent kabuğu kırılmamış çok güzel bir ilçe, inşallah bu güzellikleri daha da ortaya çıkaracağız. İyi bir ekip var burada. Bu ekiple canla başla çalışıp gelecek iki yılda da o yarım kalan işleri bitirmeye çabalayacağız. Sizlerle bu ortamlar sayesinde daha iyi bir iletişim kuruyoruz, kapımız da biliyorsunuz her zaman sizlere açık ve gelip gidiyorsunuz da zaten. İnşallah gelecekte daha güzel işler yapılacak” ifadelerini kullandı.

Programda “Öksüz Ozan” mahlasını kullanan halk ozanı Ahmet Yıldırım ve oğlu “Yağız Ozan” mahlasını kullanan Arif İnan Yıldırım da sahne aldı. Ozanlar, saz ve sözleriyle Aladağ’da yapılacak kayak merkezi için de atışırken, belli bir mesafe alan projeyle ilgili olarak Belediye Başkanı Hamdi Acar’a bu konuda daha çok destek verilmesini istedi. Ozanların atışmasına programa katılan ilçe protokolü ile vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

Programın bazı bölümlerinde bazı vatandaşlar da çalan oyun havaları eşliğinde kaşıklarıyla oynayarak katılımcılara renkli anlar yaşattı.

Geceye ilçe protokolü, daire amirleri, AK Parti ilçe teşkilatı yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.