Dev Projeyi Erken Bitiriyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Raillife dergisinin 2020 yılı Mart ayı sayısında “Dev Projeyi Erken Bitiriyoruz” başlıklı yazısı yayımlandı.

İŞTE BAKAN TURHAN’IN YAZISI

Filozof Isaac Newton’un da söylediği gibi; insanlar köprü kurmak yerine, duvar ördükleri için yalnız kalırlar. Bu yalnızlığa gönlümüz elvermediği için köprüler inşa ediyoruz. Kıtaları bir kez daha birleştiriyoruz.

1915 Çanakkale Köprüsünün yapımına son sürat devam ediyoruz.

Ülkemizin en büyük projelerinden birinin altına daha imzamızı atıyoruz.

İstanbul Boğaz Geçişine yeni bir alternatif olan 1915 Çanakkale Köprüsü, 2 bin 23 metrelik orta açıklığı ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü olacak.

Bu dev projede Çanakkale’nin tarihini de köprümüzün detaylarına işledik. 3’üncü ayın 18’ini temsilen köprümüzün yüksekliği 318 metre olacak.

Çevreye son derece duyarlı olan projemizde, deniz canlılarımızın zarar görmemesi için çalışmalarımızı hassasiyetle yürütmekteyiz.

Bahane üretmiyoruz her yaptığımız işte üzerine koyarak yolumuza devam ediyoruz ve dünyanın sayılı projelerinden birini daha hizmetinize sunuyoruz.

Ve beklenen projeyi bitiriyoruz. Hem de sözleşme tarihinden çok önce…

Gururluyuz, çünkü halka hizmet için çalışıyor, halka hizmetle besleniyoruz.

Biz halkımıza hizmet götürürken Mehmetçiğimiz ise İdlib’de ülkemizin toprak bütünlüğünü ve sınır güvenliğini koruyor. Vatanının bütünlüğüne karşı uzatılan elleri kırmak adına İdlib’de, Libya’da gerekli bütün adımları atıyor. Ne yazık ki geçtiğimiz ayın sonunda Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin alçak saldırısı sonucu 33 kahraman Mehmetçiğimiz şehit edildi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Unutulmamalıdır ki, milletimizin de desteğiyle bu hain unsurlara gereken cevap misliyle verilecektir.

Dualarımız Mehmetçiklerimizle…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*