Devletten Kiracılara 1150 TL Kira Yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni ev alacaklara ve kiracılara destek ödemelerine devam ediyor! Şehirden şehire değişen destek ödemeleri ile kentsel dönüşüm nedeniyle kiracılara kira yardımı veriliyor. Büyük şehirlerde bu yardım ayda 1150 TL’ye kadar çıkarken az nüfuslu küçük şehirlerde 600-715 TL aralığında değişiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlanan bu ödemeler 18 ay boyunca sürüyor. Bu ödemeler duruma göre en fazla 36 aya kadar çıkabiliyor. Kentsel dönüşüm kapsamında evi kentsel dönüşüm alanında bulunan vatandaşlar, kira yardımı için başvuruda bulunmak zorundalar. Ödemeler otomatik olarak bağlanmıyor! Vatandaş başvurusunu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine, Belediyelere ya da Sosyal Yardımlaşma Derneklerine yapabiliyorlar.

Kentsel dönüşüm için kira yardımı ödemesi ayda 1150 TL olarak ödeniyordu. Kira yardımı ödemesinin en düşük tutarı 715 TL idi. 2020 yılında bu ödemenin daha da artması bekleniyor.

Sınırlı ayni hak sahiplerine tek seferlik 5 bin 425 TL ödeme de yapılıyor. Devletten kira yardım ödemesi, tahliye kararı verilmesi ya da yıkım işleminin başlaması ile devletin kira yardımı da başlamaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*