Doğu Karadeniz’e uluslararası nitelikte kayak merkezi

Doğu Karadeniz’e uluslararası nitelikte kayak merkezi :Gümüşhane kent merkezine 3 kilometre uzakta, uluslararası nitelikte kurulacak Süleymaniye Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nin yapımı için çalışmalar hızlandırıldı

Gümüşhane kent merkezine 3 kilometre uzakta, uluslararası nitelikte yapılacak Süleymaniye Kış Sporları ve Turizm Merkezi için çalışmalar hızla sürdürülüyor.

Gümüşhane kent merkezindeki, birçok tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Süleymaniye Mahallesi yakınında kurulacak merkezin altyapı çalışmaları devam ediyor.

Projesi bir süre önce onaylanan tesis, şehir merkezine 3 kilometre uzakta bulunuyor. 18 olimpik sporun yapılabileceği özellikleri barındırdığı belirtilen alanda kurulacak merkezin, bir an önce tamamlanması için çalışmalara hız verildi.

Doğu Karadeniz’in özellikle kış turizmine büyük katkı sağlayacak merkez, uluslararası niteliklere sahip olacak. Merkez, turistlere hem tarihi dokuyla buluşma hem de başta kayak olmak üzere çeşitli kış sporları yapma imkanı sunacak.

– “Devir işlemleri tamamlanmak üzere”

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, beraberindeki heyetle, merkezin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Merkez için planlanan kayak pisti ve yol güzergahı hakkında yetkililerden bilgi alan Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezle ilgili altyapı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Bölgedeki yaklaşık 800 hektarlık alanın, 2009’da Bakanlar Kurulu kararıyla kış sporları ve turizm merkezi ilan edildiğini belirten Yavuz, “Hemen aşağısında Gümüşhanemizin turizm anlamında merkezi olacak Süleymaniye Mahallesi yer alıyor. Buralarla ilgili tüm altyapıların bir an önce harekete geçirilmesi için mesafe katedilmiş durumda” dedi.

Ağırlıkla hazine arazisi olan bölgenin, Kültür ve Turizm Bakanlığına devir işlemlerinin tamamlanma aşamasında bulunduğunu anlatan Yavuz, “Buraya tesis kurulabilmesi için öncelikle elektrik hattı gerekiyor. Gerekli talepler Çoruh EDAŞ’a yapıldı, görüşmelerimiz sürüyor. 2016’da buraya 4 mevsim ulaşımı sağlayacak şekilde yol çalışmaları da mutlaka yapılacak” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki kar kalitesi ile karın kalış süresinin de çok iyi olduğunu vurgulayan Yavuz, “Merkezin yapılacağı bölgenin üst bölümü, kayağa yeni başlayanlar için uygun. Hemen aşağı bölümü ise 3 kilometre uzunluğuyla, profesyonel kayakçıların çok verimli kayak yapabileceği imkana sahip” diye konuştu.

Yavuz, Türkiye Kayak Federasyonunun da kendilerine destek vereceğini dile getirdi.

– “Master planını, uzman ekip yapacak”

Merkez için master planı hazırlatılacağını ifade eden Yavuz, şunları kaydetti:

“Bu planı, dünya standartlarında akreditasyonu olan uzman ekibe yaptıracağız. Bununla ilgili yoğun çalışma sürüyor. Kaynak temini noktasında bakanlıklarla çalışmalarımız ve girişimlerimiz devam ediyor. Master planını uzman kişi ve kuruluşlara yaptırmamız halinde, mekanik tesisler, konaklama ve diğer tüm tesisler en kısa zamanda hayata geçirilmelidir. Bu konuda fikir birliğine vardık.”

Vali Yavuz, 2017’de Erzurum’da düzenlenecek kayak müsabakalarından kentin de istifade etmesi için girişimlerinin sürdüğünü söyledi.

Merkezin Süleymaniye Mahallesi ile entegre olması halinde kentin yıl boyunca turist ağırlayacağına işaret eden Yavuz, böylece ilin kısa sürede ekonomik anlamda kalkınacağını ve hak ettiği yere ulaşacağını sözlerine ekledi.