Döşemealtı Belediyesi Haftasonu 5 Bin Ücretsiz Ekmek Dağıttı

İçişleri Bakanlığı tarafından haftasonu 30 Büyükşehir ve Zonguldak ilinde başlatılan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Antalya’nın Döşemealtı İlçesinde, İlçe Kaymakamlığı ve Döşemealtı Belediyesi tarafından vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 5 bine yakın ekmek dağıtımı yapıldı. Döşemealtı Belediyesi kurduğu 13 ayrı ekip ile 32 mahallenin tamamından gelen 3 bin 500 çağrıya cevap verdi.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta iki günlük sokağa çıkma yasağı kararının ardından harekete geçen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 48 saatlik süreçte vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması talimatını verdi. Ekipler, öncelikle hastalar, 65 yaş ve üstü vatandaşlar olmak üzere sokağa çıkmayanlara ekmek dağıttı.

BAŞKAN GENÇ’E İLETTİLER

Bölgede yaşayan vatandaşlar, taleplerini ve ekmek ihtiyaçlarını Döşemealtı Belediyesi’nin 444 0 507 numaralı hattına bildirdi. 2 günlük süreçte yaklaşık 3 bin 500 çağrıya cevap veren çağrı merkezi personelleri, sahada görevli ekipleri yönlendirerek vatandaşların taleplerini karşılamaya çalıştı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’te, çağrı merkezinde bizzat vatandaşların telefonlarına cevap verip, taleplerini aldı.

EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Yasağın ilk günü aralarında Döşemealtı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerinde bulunduğu 5 ayrı ekip, ilçe genelinde ihtiyaç sahipleri ile ekmek talebinde bulunan vatandaşlara 2 binin üzerinde ücretsiz ekmek dağıttı. Pazar günü ise, 8 ayrı ekip, ilçenin farklı mahallelerinde 2500 ücretsiz ekmek dağıttı.2 günde yaklaşık 5 bin ekmek vatandaşın evlerine gidilerek ücretsiz olarak dağıtıldı. Ekmek dağıtımından faydalanan vatandaşlar, sokağa çıkma yasağı sonrası ücretsiz dağıtılan ekmek için Genç’e teşekkür etti.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBUNDA DA AKTİF GÖREV

Korona virüsü önlemleri kapsamında valilikler ve kaymakamlar koordinesinde Vefa Sosyal Destek grupları oluşturulmuştu. Polis, Jandarma, AFAD ve belediye personeli gibi kamu çalışanlarından oluşan Döşemealtı Kaymakamlığı bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Grupları’naDöşemealtı Belediyesi de 4 araç 8 personelle destek veriyor.

VATANDAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMADIK

Sokağa çıkma yasağı kararının ardından gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Vatandaşlarımızın başta ekmek olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Vatandaşlarımızı bu süreçte yalnız bırakmadık” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*