Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası Erzincanda Başladı

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Dağ Kayağı Uluslararası Ergan Şampiyonası, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Alıcı’nın katılımıyla başladı. Kar yağışı ve soğuk havada gerçekleşen törende 55 sporcunun katıldığı şampiyonanın startını, Bakan Yıldırım yaptı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi, bugün önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de ilk kez düzenlenen Uluslararası Dağ Kayağı 1. Ayak Yarışları, Erzincan Ergan Dağı kayak tesislerinde düzenleniyor. Yarışmayla birlikte, Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki Ardıçlı Göl mevkiinde düzenlenen şampiyonaya yüzlerce vatandaşın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Alıcı da katıldı.
Gondol ile kayak merkezine çıkan bakanlar, davul-zurna eşliğinde çiçeklerle karşılandı. Kar yağışı altında başlayan ve geniş güvenlik önleminin alındığı şampiyonaya; 10’u yurt dışından olmak üzere 55 sporcu katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını; Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca yaptı. Karaca, Erzincan’da yapılan şampiyonanın Türkiye’de ilk kez gerçekleşen bir organizasyon olduğuna işaret ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Karaca, “Bu ve benzeri organizasyonlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın üstün ve gayretli çabasıyla, dünya genelinde gerçekleşen şampiyonalara ev sahipliği yapmaya aday gösterilecektir” dedi.
Belediye Başkanı Yüksel Çakır da, merhum Vali Recep Yazıcıoğlu başta olmak üzere emeği geçen siyasiler ve bürokratlara teşekkür etti.
Başkan Çakır’ın ardından kürsüye gelen Vali Selman Yenigün ise, Ergan Dağı Kayak Merkezi’nin Erzincan’ın uzun yıllardır hayal ettiği bir projenin gerçekleşmiş hali olduğunu hatırlattı.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Alıcı’nın konuşmasının ardından, bakanlar dağ kayağı şampiyonasının startını vermek üzere yarış alanına geçti. 55 sporcunun katıldığı yarışmanın startını Bakan Yıldırım yaptı. Startın verilmesinin ardından kayakçılar, kar yağışı altında kıyasıya bir mücadeleye girişti.

“ERGAN DAĞI BAĞRINI ULUSLARARASI BİR YARIŞMAYLA AÇIYOR”
Yarışmanın başlamasının ardından konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan’ın ve Munzur’un 45 yıllık hayalinin gerçekleştiğini ifade ederek, Ergan Kayak Tesisleri ve Doğa Sporları Merkezi’nin nihayet açıldığını söyledi. Hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Bakan Yıldırım, “Yıl 1969, dönemin Kayak Federasyonu Başkanı İsmet Ülker, ilk defa Ergan Dağı Projesi’ni gündeme getiriyor. Ondan sonra burayı hayalden gerçeğe dönüştürmek için birçok gelmiş geçmiş yöneticilerimizin, hemşehrilerimizin gayreti var. Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun hayali var. Bu şehre hizmet eden, Erzincanımız için çalışan birçok siyasetçinin, yerel yöneticinin bu proje için hayali oldu. Nihayet yarım asra varan bu hayal bugün gerçek oldu. Bütün kurumlar üzerine düşen görevi yapmaya başlıyorlar. Gençlik Spor Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Ulaştırma Bakanlığımız, Erzincan Valiliğimiz, il özel idaremiz, belediyemiz, Erzincan için, hemşehrilerimiz için, benim de bu çorbada tuzum olsun diyerek bu heyecana katılıyor. Nihayet hayallerin gerçek olduğu bu güzel kar yağışı altındaki günde Ergan Dağı, bağrını uluslararası bir yarışma ile açıyor. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, Türkiye’nin son 10 yılda kat ettiği mesafeyi çok rahat bir şekilde görmenin mümkün olduğuna işaret ederek, şunları aktardı:
“Nereden nereye geldik. Ergan Dağı’na çıkacak belki bir patika yolumuz bile yoktu 10 yıl evvel… Bugün duble yolla Ergan Dağı’na çıkıyoruz. Çıktığımız yerden itibaren de telesiyejlerle beraber dağın öte yanına geçebiliyoruz. Millete rağmen iş yapmadık, milletin karşısına kaya gibi dikilip kalmadık. Millete engel olmadık, milletin kaynaklarını başkalarının değirmenlerine taşımadık. Milletin kaynaklarını, memleketimizin imkanlarını, yine milletimiz için, yine memleketimiz için kullandık. Demokrasi dışı yapılarla, çetelerle, milletin iradesi üzerine ipotek koyma çabası içerisinde olan organizasyonlarla iş tutmadık. Terör örgütlerine prim tanımadık, yüz vermedik. Her kim milletimize hasımlık yaptıysa biz de husumetimizi onlara çevirdik. Nihayetinde 10 yılda bu ülke her yönüyle modern, baştan başa kalkınmış, büyük bir ivmeyi yakalamış, bir büyüme adası haline geldi.”
Bakan Suat Kılıç konuşmasının son bölümünde ise, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören’in vefatı dolayısıyla, “Akşam saatlerinde bir vefat haberi aldık. Türkiye Gazetesi sahibi, insanımıza yönelik hizmetleriyle bilinen, değerli insan Dr. Enver Ören ebediyete intikal etti. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı temenni ediyorum” ifadelerini kaydetti.
Konuşmaların ardından bakanlara, günün hatırası olarak plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak:iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*