Dünya Metropollerinin Korona Mücadelesi Mercek Altında

Dünyanın en önemli metropollerinin koronavirüs salgınına karşı verdikleri mücadeleyi ve aldıkları önlemleri mercek altına alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enstitü İstanbul, önemli bir çalışmaya imza attı. 20 Mart-13 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılan araştırmada, metropoller yedi ana başlık altında incelendi. Rapor haline getirilen çalışmada, bu şehirlerde görülen vaka ve ölüm sayıları da yer aldı. Enstitü İstanbul’un başlattığı COVID-19 Konuşmaları seminer dizisinde ise salgının ortaya çıkardığı ekonomik, sosyal ve siyasal sorunları konunun uzmanları değerlendiriliyor.

İstanbul için gerçekçi, bilimsel dayanakları olan, toplumla barışık çalışmalar yapmayı amaçlayan Enstitü İstanbul, dünya gündemini de yakından takip ediyor. Koronavirüs salgını karşısında, dünyada ortaya çıkan mücadele deneyimlerini ve yerel yönetimlerin aldıkları önlemleri inceleyip rapor haline getiren Enstitü İstanbul, süreci sürekli takip ederek, yaptıkları değerlendirmeleri belli aralıklarla kamuoyuna açıklayacak.

Web Sitesi Hayata Geçti

Enstitü’nün yaptığı bütün çalışmalar https://enstitu.ibb.istanbul/covid19 web sitesinde yer alacak. Bugün hizmete sunulan web sitesi, İstanbul için oluşturulacak politikalara yön verecek altlıklar sunmayı hedefliyor. Ayrıca bilimsel temelde kamusal tartışmaların canlı bir biçimde sürdürülmesine, düşünce ve deneyim paylaşım alanlarının genişlemesine de katkıda bulunacak.

COVID-19 Konuşmaları Başladı

Enstitü İstanbul, koronavirüsün sayısız hasta ve kitlesel ölümlerin ötesinde yol açtığı toplumsal, ekonomik ve siyasal sorunlara dair dünya çapında oluşan bilimsel literatürü de yakından takip ediyor. COVID-19 bağlamındaki tartışmalar, farklı disiplinlerden uzmanların yer aldığı COVID-19 Konuşmaları başlıklı video seminer dizisine taşındı.

Salgının farklı boyutlarıyla ele alınacağı konuşmalar dizisinin ilki iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez ile salgının yarattığı iktisadi sonuçlar üzerine gerçekleştirildi. İkinci konuk ise salgının sosyo psikolojik etkileri hakkında konuşan Psikiyatr Cemal Dindar oldu.

Dünya Metropollerinin Salgın Deneyimi İncelendi

Enstitü İstanbul, COVID-19 salgını karşısında dünyanın başlıca metropollerindeki yerel yönetimlerin ne tür uygulamalar geliştirdikleri ve önlemler aldıkları konusunda çalışmalar yaptı. İlk aşamada Londra, Paris, New York, Berlin, Moskova, Tokyo, Barselona, Madrid, Roma, Washington, Seul, Cenevre ve Zürih incelendi. Enstitü İstanbul araştırmacıları tarafından ilgili yerel yönetimlerin web siteleri ve dijital kaynaklar hızlı biçimde taranarak özet bilgiler derlendi.

Çalışmalar, Kamuoyu Bilgilendirme Faaliyetleri, Mevcut Belediye Hizmetleri, Sınırlamalar ve Yasaklar, Kırılgan/Riskli Gruplar İçin Uygulamalar, Evdeki Sosyal Yaşama Destek, Moral ve Eğitsel Uygulamalar, Sosyal Politika Uygulamaları ve Sağlık Çalışmaları olmak üzere yedi başlık altında ele alındı.

19 Mart 2020 tarihinde başlatılan ve en son 13 Nisan 2020 tarihinde güncellenen bilgiler, belirli periyotlarla güncellenmeye devam edecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*