Dünyanın en yüksek toplu taşıma teleferik sistemi

Dünyanın en yüksek toplu taşıma teleferik sistemi :Bolivya’da La Paz ve And Dağları’ndaki El Alto kentini birbirine bağlayan teleferik hattı, deniz seviyesinden 4 bin metre yükseklikte çalışıyor

Dünyanın en yüksek teleferik sistemi, Bolivya’nın 3 bin 660 metre rakımlı La Paz kentiyle 4 bin 100 metre rakımlı El Alto kenti arasında iki aydır hizmet veriyor.

BBC’nin haberine göre, yaklaşık 1.6 milyon insana ev sahipliği yapan La Paz ve El Alto kentleri arasında karayoluyla 30 dakika süren mesafenin 10 dakikada alınmasını sağlayan teleferik hattı, hizmete girdiği 30 Mayıs’tan bugüne kadar 2 milyondan fazla yolcu taşıdı.

En iyimser tahminleri olan 1.2 milyon dolar gelir hedefini çoktan aştıkları belirten teleferik işletim şirketi Mi Teleferico’nun Üst Yöneticisi Cesar Dockweiler, bu rakamların, teleferiğin tahmini amorti süresini 40 yıldan 25 yıla düşürdüğünü dile getirdi.

234 milyon dolara mal olan 2.6 kilometre uzunluktaki teleferik hattının 7.3 kilometre uzunluğundaki ikinci kısmının yıl sonunda tamamlanmasıyla, sistemin 10 yolcu kapasiteli kabinlerle saatte 18 bin yolcuyu taşıyabileceği düşünülüyor.

Teleferik, yolcularına, Bolivya’nın en yüksek dağlarından biri olan karla kapılı İllimani’nin baş döndürücü manzarası eşliğinde seyahat etme olanağı sunuyor.