Dünyanın Gözü Erciyes’teydi

Dünyanın Gözü Erciyes’teydi :FIS Snowboard Dünya Kupası 2016 Paralel Büyük Slalom’da sezonun şampiyonları Erciyes’te belirlendi. 18 ülkeden 85 sporcunun katılımıyla yapılan şampiyonayı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da izledi. Zevkli geçen müsabakalar sonucu kadınlarda Çek Ester Ledecka, erkeklerde ise Avusturyalı Andreas Prommegger rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Erciyes Kayak Merkezi’nde düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası’na 18 ülkeden 85 sporcu katıldı. Yoğun sise rağmen yarışlara vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Şampiyonayı NTV Spor ve Eurosport’un naklen yayınlamasıyla Türkiye ve dünyadaki kayak severler Erciyes’i izledi. Zevkli geçen müsabakalar sonrası kadınlarda Çek Ester Ledecka birinci olurken Ledecka’yı Avusturyalı Sabina Schoffmann takip etti. Erkeklerde ise Avusturyalı Andreas Prommegger ilk sıranın sahibi oldu. Progmegger’ı, Slovak Rok Marguc ve Alman Patrick Busher takip etti.

Yarışlar sonrasında dereceye giren sporculara, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı tarafından madalya ve ödülleri verildi.
Madalya töreni sonrası sporcuları tebrik eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, sporun uluslararası ilişkilerde barış ve dostluğun önemli bir etkeni olduğunu belirterek şampiyonadan dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kayak Federasyonu’nu kutladı.

BAKAN ÜNAL: ERCİYES BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Erciyes’te yapılan dünya şampiyonası ve Erciyes’in kış turizmindeki yerine ilişkin önemli açıklamalar yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak kış turizmi açısından Erciyes’i çok önemsiyoruz. Erciyes’in gelişmesi ve Erciyes’in uluslararası alanda tanıtılması bizim için çok önemli. Sadece kış turizmi değil, Kayseri kültürel miras açısından da son derece zengin ve önemli bir şehrimiz. İnşallah önümüzdeki aylarda Kayseri’de hem kış turizmi hem de kültürel mirasla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak çalışmalar yürüteceğiz” dedi. Bu tür dünya çapındaki büyük organizasyonların Türkiye’nin pozitif gündemi açısından önemli olduğunu da dile getiren Bakan Ünal, “Büyük organizasyonlar uluslararası alanda kara propaganda yürütenlerin iddialarının tam aksine Türkiye’nin son derece güvenli bir ülke olduğunun da göstergesi” diye konuştu.