EGO Otobüslerinde Direksiyon Artık Kadınlarda

EGO Genel Müdürlüğü, Ankaralıları huzur ve güven içinde hayata taşıyan bir Kurum olma vizyonu ile otobüs hizmetlerinde sunulan kaliteyi yükseltmek amacıyla, ulaşım personeli sayısını artırdı. Yazılı ve uygulama sınavında başarılı olan ve aralarında 9 kadının da yer aldığı 119 ulaşım personeli görevlerine başladı.

Bundan sonraki süreçte EGO otobüslerinde artık kadınlar da direksiyonda olacak. 2019 yılında yapılan yazılı ve uygulama sınavında başarılı olan 9 kadın ve 110 erkek olmak üzere 119 ulaşım personeli bugün itibarıyla görevlerine başladı.

Öncelikle adreslerine yakın bölgelerde görevlendirmeleri yapılan ulaşım personeli, kademeli olarak eğitim sürecine tabi tutulacak. Başta iş sağlığı ve güvenliği olmak üzere, araç bakım-onarım ve manevra çalışmaları konularında eğitim alacaklar. Uzmanlar tarafında verilecek ve en az üç ay sürecek bu eğitimlerin ardından hazır olan personel, otobüsleri kullanmaya başlayacak.

Mevcut durumda 2500 otobüs sürücüsü ile hizmet vermekte olan EGO Genel Müdürlüğü, uzun bir aradan sonra ilk defa kadrosunda yer alacak 9 kadın çalışan ile birlikte bu sayıyı, 2619’a çıkarmış olacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*