Elazığ’da Sağlık Çalışanlarına Ücretsiz Ulaşım

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Korona virüs ile mücadelede fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarının 10 Nisan 2020 tarihine kadar Elazığ Belediyesi toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabileceklerini duyurdu.

Korona virüs ile yürütülen zorlu mücadelede en büyük fedakarlığı sağlık çalışanlarının gösterdiğini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsün ve ülkemizde de görülmesinin ardından zorlu bir sürece girmiş bulunmaktayız. Bu süreçte insan yaşamı için büyük bir fedakarlık ve üstün bir gayretle çalışan sağlık çalışanlarımıza destek sağlamak adına böyle bir karar aldık. Tüm sağlık çalışanlarımız, personel kimliğini göstererek, Elazığ Belediyesi toplu ulaşım araçlarından 10 Nisan tarihine kadar ücretsiz yararlanabilecekler” dedi.

Öte yandan sağlık çalışanları Salı Pazarında bulunan Elazığ Belediyesi’ne ait çok katlı elektromekanik otoparktan da kimliklerini göstererek ücretsiz yararlanabilecekler.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yürütülen virüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığının yüksek risk gurubu olarak açıkladığı 65 yaş üstü vatandaşların özellikle park ve meydan gibi toplu alanlarda bulunmamaları, toplu ulaşım araçlarını kullanmamaları doğrultusunda çağrıda bulunarak, “Tüm dünyada olduğu gibi ülke olarak da zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu noktada Elazığ Belediyesi olarak toplum sağlığını korumak adına şehir genelinde dezenfeksiyon çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın da yetkililerin öngördüğü şekilde, alınan tedbirlere uymaları, uyarıları dikkate almaları ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri bu mücadelede ana unsurlardır. İçinde bulunduğumuz bu önemli süreci gerekli tedbirleri alarak en az zararla atlatmak konusunda vatandaşlarımızla yapacağımız iş birliği çok büyük önem arz etmektedir. Tüm dünyayı etkisine alan Korona virüs salgınıyla ülke olarak verdiğimiz topyekûn mücadeleye hep birlikte sahip çıkalım. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza özellikle çağrıda bulunuyorum. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak adına evden çıkmayalım, lütfen toplu alanlardan uzak duralım ve zorunluluk dışında toplu ulaşım araçlarını kullanmayalım.” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*