Elektronik Sigaranın Faydaları ve Zararları

elektronik sigara
elektronik sigara

Elektronik sigara artık çok fazla popülerleşmeye başladı. Sokakta, evde, kafede herkesin elinde elektronik sigara görmeye başladık. Bu cihaz normal sigaraya oranla insan vücuduna daha az zarar vermektedir. Çoğu insan sigarayı bırakmak adına elektronik sigaraya yöneliyor. Çoğu kişide vaping isimli yeni akıma ayak uydurmaya çalışıyor. Elektronik sigara, dumansız sigara, e-sigara isimleri ile de bilinmektedir. Tütün içerisinde bulunan nikotin adlı maddenin tüketilmesinin başka bir yoludur ve diğer yöntemlere göre daha az zararlı olduğu söylenmektedir. Elektronik sigaralar nikotin içerseler dahi sigara içerisinde bulunan katran gibi daha zararlı maddeleri içermemektedir. Elektronik sigaralar nikotin içermesi ve bir yandan duman solunması sebebi ile normal sigara ile benzerlik göstermektedirler. Günümüzde elektronik sigara farklı şekil ve modellerde karşımıza çıkabilmektedir. Günümüzde farklı renk ve modellerde, farklı kalınlıklarda pek çok çeşit elektronik sigara bulunmaktadır.

Elektronik Sigaranın Faydaları

  • Elektronik sigara içerisinde bulunan zararlı maddeler normal sigaraya göre çok daha azdır. Yapılan bir araştırmaya göre elektronik sigara içerisinde bulunan toksik madde miktarı normal sigaradan %95 daha azdır.
  • Elektronik sigaralarda farklı aroma alternatifleri bulunmaktadır. Damak tadınıza uygun alternatifleri kolaylıkla tercih edebilirsiniz.
  • Elektronik sigarada yanma olayı olmaz. Bu sebeple başta karbon monoksit olmaz üzere diğer zararlı gazların salınımı olmamaktadır.
  • Sürekli artan fiyatlar göz önünde bulundurulduğunda normal sigaraya göre daha ekonomik olduğu bilinmektedir.
  • Psikolojik bakımdan normal sigara içme isteğinizin önüne geçer. El ve dudak tiryakiliğini karşılar.
  • Herhangi bir ateşle yakma söz konusu olmadığı için yangın çıkarma riski bulunmamaktadır.
  • Cepte taşınabilmesi ve kullanışlı olması sebebi ile şık bir tasarıma sahip olduğu söylenebilir.
  • Normal sigara gibi dişlerde sararmaya ya da cildinizde yaşlanmalara sebep olmamaktadır.
  • Elektronik sigara ile buhar gösterileri yapabilirsiniz.

Elektronik Sigaranın Zararları

  • Kullanım talimatlarına uygun şekilde kullanmadığınız takdirde bazı olumsuzluklarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • Cihaz içerisinde bulunan coil ve pamuğu düzgün bir şekilde temizlemediğiniz zaman istenilen duman elde edilmemektedir.
  • Elektronik sigara ile vücuda nikotin girmektedir.
  • Likit fazla kullanıldığı takdirde yan etkiler gösterebilir. Bu sebeple dozajında kullanmakta fayda vardır.
  • Bilinçsiz bir şekilde kullanımı ve çok fazla nikotin alınması sebebi ile vücudunuzda bazı zararlara yol açabilir.
  • Elektronik sigara kullanımına yüksek nikotin ile başladığınızda vücudunuzda bazı zararlar anında ortaya çıkar.
  • Orijinal olmayan ürün kullanma ve bataryayı düzgün şarj etmeme gibi durumlarda elektronik sigara patlayabilir. Böyle durumlarla karşı karşıya kalmamak adına orijinal ürünler kullanılması gerekmektedir.

Elektronik sigara da likit özelliği bulunmaktadır. Bu sebeple elektronik sigaranızı istediğiniz aromada tüketebilirsiniz. Nane, çilek, şeftali, tütün ve daha pek çok likit seçeneği bulunmaktadır. Damağınıza uygun likiti seçmeniz oldukça önemlidir. Bu da deneme yanılma yoluyla olur. Ağız tadınıza en uygun aroma ile başlayabilirsiniz.

Elektronik sigaralarda likit tanka yüklenir ve buradaki ısıtıcılar sayesinde likit buhara dönüştürülür. Bu sayede bu oluşan dumanı kişiler içine çekerler.

Likitlerin orijinallerinin satın alınması oldukça önemlidir. Çünkü orijinal olmayan likitler insan sağlığına ve çevreye zarar vermektedirler. Likit içerisinde bulunan nikotin miktarı isteğe bağlı olarak değişmektedir. Örneğin günde bir paket sigara tüketen bir kişi 6-9 mg’lık nikotin içeren likitler kullanabilir.

Likitlerin ana maddesi gliserindir. Gliserinler likit içerisinde iki şekilde bulunmaktadır. Bunlar bitkisel ve sentetiktir. Likitlerin orijinal olduğunu üzerindeki bandrolden ve ilk defa açıldığını gösteren bandajlardan anlayabilirsiniz. Orijinal likitler genelde 30 ml’lik şişelerde satılmaktadır. Orijinal likitlerin etiketleri üzerinde marka ve son kullanma tarihi yazmaktadır.

Smok Elektronik Sigara Fiyatları

Fiyatları hakkında bilgi vermeden önce kısa bir tabirle smok elektronik sigarayı tanımlayalım. Sigarayı tüketen insanlar hep bir halde bırakma yoları aramışlardır. Bunlara yardım dokunması ve kullanıcıların nikotin ihtiyacını dizginlemek için elektronik sigaralar üretildi. Elektronik sigara, tütünün aksine içinde tüm zehirli maddelerden arındırılmış ve yalnız insanın nikotin ihtiyacını giderecek malzemenin olduğu, duman yerine buhar çıkartarak çevreyi de rahatız etmeyen, şık tasarımlı olan ürünlerdir.

Smok elektronik sigara fiyatları biroldukça modeli olan sigaraların fiyatları da ona gore değişkendir doğal olarak ki. 450 liradan 4000 liralara kadar fiyatlar mevcuttur. Tasarım ve özelliklerine göre fiyat belirleniyor.

Smok Elektronik Sigara Modelleri

Her gün farklı bir model ile piyasadaki açığı kapatmaya çalışan firmalar, Değişik tasarımlarla beraber elektronik sigaraları kullanıcılar için bir aksesuar haline getirmeyi amaçlamakta.

https://www.angelvape.co

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*