Elmadağ Kayak Merkezi Vatandaşların Akınına Uğradı

Elmadağ Kayak Merkezi Vatandaşların Akınına Uğradı :Ankara’da iki yıldır kayak sezonunu açamayan Elmadağ Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının 30 santimi bulması sevinçle karşılandı.

Ankara’da iki yıldır kayak sezonunu açamayan Elmadağ Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının 30 santimi bulması sevinçle karşılandı. Elmadağ Kayak Merkezi’ne akın eden Başkentliler, hafta sonunu kayak merkezinde geçirdi.

Ankara merkeze 18 kilometre uzaklıktaki Elmadağ Kayak Merkezi’ne Yağan kar kalınlığının 30 santime ulaşması sevinçle karşılandı. Hafta sonu tatili evde geçirmek istemeyen başkentliler, ailece Elmadağ Kayak Merkezi’ne akın etti. Yoğunluk sebebiyle oluşan park sorunu nedeni ile belirli bir noktadan sonra araçların kayak merkezlerine çıkmalarına izin verilmedi. Hava şartlarının el verişliliği her yaştan insana kayak yapmanın keyfini yaşattı.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Hacettepe Kayak Merkezi’nin pistlerini dolduran vatandaşlar, kızakları ve kayakları ulaştıkları zirveden kaydılar. Kayak esnasında hızını alamayan vatandaşlardan bazılarının ise kaza geçirdiği gözlendi. Kaza geçirenler için bölgede 112 bağlı Acil Servis araçlarının ise hazır bekletildiği gözlendi.

Kayak severler acıktığında ise yanlarında getirdikleri mangalı ateşe verdi. Sucuk, köfte ve kızaran tavuklarla karınlarını doyuran vatandaşlar, üşüdüklerinde ise bölgedeki işletmelerde ısındı. Çay, kahve yudumlayıp sohbet eden vatandaşlar belirli bir sürenin ardından başkente geri döndü. Yolların açık tutmak için de karla mücadele araçları bölgede hazır bekletildi.

Karın keyfini çıkarmak için Elmadağ’a gelen Hilal Koçyiğit, en güzel fırsatı yakaladıklarını belirterek “Düşürerek, batarak çıkararak unutarak ve ailece eğelenerek geçiyor. O hiçbir şeyi değiştirmez. Birkaç yıldır bu kadar yoğun kar olmadı. Karla ilgili ne yapılması gerekiyorsa deniyoruz. Kardan adam, kar topu. Burada da leğen ile kızakla poşetle…Bir şekilde kara doymak istiyoruz. Kim ister ki fırsatları kaçırmak istemeyi. Fırsatlar bir keredir.” diye konuştu.

Ali Arıkan ise naylon ile kaydığını kaydederek, çocukluğunu hatırladığını dile getirdi. Kayak ile kayamadığını ifade eden Arıkan, koşturmanın kendisine iyi geldiğini anlattı. Arıkan, “Karın keşfini çıkarıyoruz. Çocukluğumuzda daha başkaydı. Pek fazla yağmıyor artık. Kimsesiz 60 çocuğu kayağa getirdik.” şeklinde konuştu.

Hafta sonunu değerlendirmek için geldiklerini dile getiren bir vatandaş ise, günü çocukları ile eğlendiklerini anlattı. Elmadağ Kayak Merkezi’nde ODTÜ, Hacettepe, Ankara Üniversitesi sosyal tesisleri yanı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne ait kayak evi, özel şahıslara ait oteller, restoranların yanı sıra eğlence merkezleri bulunuyor. Kayak merkezinde 548 metre uzunluğunda 720 kişilik teleski bulunuyor. Kayak yapmak isteyen vatandaşlara her türlü kayak malzemesi kiralanabiliyor, isteyenler ise çevreyi at üzerinde gezme imkanı bulabiliyor.