İzmir Büyükşehir Belediyesi Teleferik Tesislerinin Yenilenmesi İhalesinin iptal kararı durduruldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, “Balçova Teleferik Tesislerinin Yenilenmesi Yapım” ihalesinde Ankara 14. İdare Mahkemesi, KİK’in Şubat 2012 tarihinde almış olduğu iptal kararını durdurdu.

Yatırımlar Dergisi’nin aldığı bilgiye göre; Şubat 2012 tarihinde yapılan ihaleyi 10 milyon 225 bin TL’lik en düşük teklifi veren STM Sistem Teleferik Montajı ve Turizm A.Ş. kazandı ve ihaleye en yüksek teklifi veren Doppelmayr firması da KİK’e itiraz etti. KİK’de, 09 Nisan 2012 tarihinde belediyenin yaklaşık maliyet hesaplamasının hatalı olduğu, birim fiyatlar üzerinden tek tek hesaplanması gerektiği gerekçesiyle ihaleyi iptal etti.

İhalenin iptali üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi 07 Haziran 2012’de yeni bir ihale yaptı. İhaleye, ilk ihalede yeralan üç firma STM Teleferik, Doppelmayr, Leitner firmasının yanısıra Batholet firması da katıldı. KİK’in iptal kararı yürütmeyi durdururken, Büyükşehir Belediyesi yeni ihalede mali teklifleri almadı. KİK, Ankara 14. İdare Mahkemesi’nin iptal kararını, hukuki süreç gereği Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde itiraz edecek. Buradan da sonuç çıkmazsa son karar Danıştay tarafından verilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bu süreçte yeni ihaleyi devam ettirecek ve Ankara Bölge İdare ile Danıştay’tan çıkacak son kararı bekleyecek. KİK kararı iptal olursa ilk ihalenin sonucu geçerli olacak.

Kaynak : Yatırımlar

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*