Uludağ Teleferik Bayrama Hazır Hale Gelecek

Yükseklikleri 20 ile 45 metre arasında değişen direk ve kabinlerin bakımı ehil eller tarafından üst düzey güvenlik tedbirleri altında yapılıyor.

Kent merkezi ile Uludağ arasında alternatif ulaşım sağlayan teleferik seferlerinin bir bölümüne bakım çalışmaları nedeniyle geçtiğimiz günlerde bir ay ara verilmişti.

140 kabin ile saatte bin 500 yolcu taşıma kapasiteli, 9 kilometre ile dünyanın en uzun teleferik hattı olan Bursa Teleferik AŞ’de bakım çalışmaları hummalı şekilde devam ediyor. Yeniden seferlerin ise, Ramazan Bayramı’na yetiştirilmesi hedefleniyor.

Uludağ’a daha emniyetli çıkılabilmesi için bakımı başlatılan teleferikte çalışan işçilerin tamamı ise bu konuda eğitimli ve her biri sertifikalı. Yükseklikleri 20 ile 45 metre arasında değişen direk tepelerinde çalışırken her türlü güvcenlik önlemini alan  işçiler, ‘korkusuz kahramanlar’ olarak adlandırılıyor.

Normal insanların bakınca başının döneceği yükseklikte adeta dans edercesine çalışan ekipler izleyenleri kendine hayran bırakıyor. (Olay)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*