Engelliler Teleferikle Babadağ’a Çıktı

engelliler teleferikle babadaga cikti
engelliler teleferikle babadaga cikti

TURKESK Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneğinin organizasyonu ile Engelliler ve aileleri Ölüdeniz terasında kurulan “Babadağ Teleferik” başlangıç istasyonunda buluşarak Babadağ’ın 1700 metrelik pistine teleferikle guruplar halinde çıktılar.

Engellilerin kültürel deneyimlerini artırmasına ve yeni mekanları keşfetmelerine fırsat tanıyan KIRTUR Turizm İnşaat Taahhüt Elektrik San. Ve Tic. Ltd. Şti.’nin katkılarıyla engelliler teleferikle Babadağ’a çıktılar. 2 Temmuz Cuma günü gerçekleşen etkinliğe farklı illerinden gelen engelli sporcular ve aileleri ile Fethiye’deki engelli sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve üyeleri katıldı.

BABADAĞ’A HAYRAN KALDILAR

Engelliler ve aileleri Ölüdeniz terasında kurulan “Babadağ Teleferik” başlangıç istasyonunda buluşarak Babadağ’ın 1700 metrelik pistine teleferikle guruplar halinde çıktılar. Buradaki harika kafe ve restoranlarda dinlenip, onlarca paraşütün kalkışı ve gökyüzündeki harika gösterileri izlediler. Her anı fotoğraflamak için bir birleriyle yarıştılar. Ayrıca Babadağ’dan Ölüdeniz lagünü, gemiler adası ve çevresini de rahatlıkla izleyebildiler. Katılımcılar ortamın harika olduğunu ve teleferiğin Babadağ’a yakıştığını ve kendilerini büyülediğini ifade ettiler.

ENGELLİLER YENİ DENEYİMLER KAZANDI

Etkinlikle ilgili bilgilendirme yapan Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneği yönetim kurulu Metin Erat “engellilerin sosyal hayata kazanımlarını artırmak değişen dünyamızda yeniliklere ve farklılıklara ayak uydurmalarını sağlamak ve yeni deneyimler elde etmeleri amacıyla yılın farklı zamanlarında çeşitli etkinlikler planlıyoruz. Bu etkinlikleri beldemizin saygın kuruluşlarının sosyal sorumluluk bilinci oluşmuş kuruluşlarıyla iş birliği yaparak gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.” Dedi. Erat sözlerine şöyle devam etti “KIRTUR Turizm İnşaat Taahhüt Elektrik San. Ve Tic. Ltd. Şti. bizlere verdiği destekle engelliler için amaçlanan hedefe ulaşmamızı sağladı. Şunu da ifade etmeliyim ki KIRTUR’un yetkili personeli Soner Kandemir başta olmak üzere bizlerle yakinen ilgilendiler. KIRTUR’a katkılarından dolayı şahsım, engelli bireyler ve aileleri adına teşekkür ediyorum. ”dedi. Erat, sözlerine şöyle devam ediyor “Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor kulübü olarak bizler engelli vatandaşlarımıza yönelik her desteği ve imkanı sağlamak ve sadece spor branşlarında değil sosyal hayatta da vatandaşlarımıza katkı sağlayacak projeler geliştirmeyi ve var olan projelerde olmayı önemseyen ve bu sorumluluğunu sonuna kadar sürdürmeyi amaçlayan bir dernek olarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz.” dedi.

Kaynak: Gercekfethiye

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*