EpttAVM Maske Dağıtımı E-Devlet’e Geçti! Peki, E-Devlet Ücretsiz Maske Nasıl Alınır?

KOVİD-19 salgınını önlemek için yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Cuma günü itibariyle yapılan duyuruda pazarlar, marketler ve toplu taşıma gibi yoğun hareketliliğin olduğu yerlere maskesiz giriş yasaklanmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ücretsiz maske dağıtımı uygulamasına geçildiği belirtildi.

T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın almış olduğu ortak karar doğrultusunda, ePttAVM ile 20-65 yaş arası vatandaşlar hariç ücretsiz maske temin edileceği son dakika olarak açıklandı. Uygulama sayesinde vatandaşlar her hafta 5 tane ücretsiz maske alabilecek. Dün yapılan bu açıklamanın ardından ePTTAvm maske.epttavm.com üzerinde yoğunluk yaşandı ve vatandaşlar maske almak için başvuru yaparken erişim sorunu yaşadılar. Bu nedenle, maske dağıtımı ePttAVM üzerinden değil e-Devlet üzerinden yürütülmesine karar verildi.

E-Devlet Üzerinden Ücretsiz Maske Nasıl Alınır?

Öncelikle vatandaşların artık ePttAVM değil E-Devlet üzerinden ücretsiz maske alımı başvuru formunu doldurması gerekecek. Sonrasında, maske dağıtımı tamamen ücretsiz olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinesinde yine PTT tarafından yapılacak.

ePttAVM’de yapılan yeni duyuruya göre, E-Devlet üzerinden başvuru formunu dolduran her vatandaş, 5 Adet 3 Katlı Cerrahi Maske temin edebilecek ve karşılığında hiçbir bedel ödemeyecek.

E-Devlet Üzerinden Ücretsiz Maske Başvurusu İçin TIKLAYINIZ

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*