ERASMUS Öğrencileri ‘Tam O An’ İçin Doğu Ekspresi İle Yola Çıktı

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi arasında yapılan protokolle ERASMUS öğrencileri ‘’Uluslararası Tam O An’’ yarışmasına fotoğraflarıyla yer almak için Doğu Ekspresi ile 9 Mart’ta Ankara Gar’dan uğurlandı.

Uğurlamaya, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Kamuran Yazıcı, TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun katıldı.

“ERASMUS öğrencileri Doğu Ekspresi, Turistik Doğu Ekspresi, Güney/Kurtalan Ekspresi ve Van Gölü Ekspresleri ile seyahat ederken fotoğraf çekecek”

Uğurlama öncesinde açıklamalardan bulunan TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Kamuran Yazıcı, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının himayelerinde düzenlenen “Doğu Ekspresi Tam O An” fotoğraf yarışmasının üçüncüsü 2020’de ilk kez uluslararası olarak düzenlenecek. Bu kapsamda, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokolle Türkiye’de eğitim gören yabancı öğrenciler, “Uluslararası Tam O An Fotoğraf Yarışması” için fotoğraf çekmek üzere Doğu Ekspresi, Turistik Doğu Ekspresi, Güney/Kurtalan Ekspresi ve Van Gölü Ekspresleri ile seyahat edecek.” diye konuştu.

Yazıcı imzalanan protokolle, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının “Türkiye Bursları” ile öğrenim gören yabancı öğrencilerin Türkiye’nin tarihi, kültürel ve sosyal yönünü fotoğraf sanatının gücüyle ortaya koymalarına yardımcı olunmasının amaçlandığını aktardı.

Yazıcı, bu ilk grubun, İtalya, Polonya, Estonya, Küba, Kazakistan, Mısır, Afganistan, Kazakistan, Sao Tome Principe, Arnavutluk, Çad, Azerbaycan, Fas ve Türkiye’den 18 öğrenciden oluştuğunu belirtti.

“ ERASMUS öğrencileri bu proje ile ülkemizi daha yakından tanıyacaklar”

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş ise imzalanan protokol kapsamında öğrencilerin seyahat etmelerinden dolayı mutluluk duyduğunu aktararak, “Aslında hem sosyal sorumluluk projesi hem bir farkındalık projesi hem de ülkemizi tanıtma, uluslararası çok farklı öğrencilerin bir araya geldiği, hem kültür sanat için çaba gösterip fotoğraf çekecekleri hem de ülkemizi değerleriyle, gelenekleriyle ve kültürüyle tanıyacakları bir gezi, gerçekten çok şanslılar. Öğrencilerimizin böyle bir etkinlik içerisine katılmasından, buna Ankara Üniversitesi olarak destek olmamızdan, Taşımacılık Genel Müdürlüğümüzün de destek olmasından çok mutluyuz. Ben bunun çok etkili olup, etkin sonuçlar doğuracağını, her birinin ülkemiz hakkında çok daha detaylı bilgiyle ülkelerine döneceklerini düşünüyorum” dedi.

“Türkiye’ye gelmeyi çok istiyordum”

ERASMUS programıyla Moskova’dan Ankara’ya gelen ve Siyasal Bilgiler Fakültesinde okuduğunu ifade eden Alexandra, “Kars’a gitmeyi uzun zamandır dört gözle bekliyordum, çok teşekkür ediyorum. Türkçeyi, Moskova Devlet Üniversitesinde 2,5 yıldır öğreniyorum. Türkiye’ye gelmeyi çok istiyordum. Çok heyecanlıyım, bu gezi çok iyi olacak” şeklinde konuştu.

“Türkiye’yi çok sevdim çünkü akraba ülkeyiz”

Eğitim görmek için Kazakistan’dan gelen Liliya da, Türkiye’de ilk yılı olduğunu ve Türkiye’yi çok sevdiğini kaydederek, “Türkiye’de ilk yılım. Bu yıl Türkçe’yi öğreniyorum. Seneye doktoraya başlayacağım, Doğu Ekspresi için çok heyecanlandık. Gitmeyi çok istiyordum. Bu bize iyi bir fırsat oldu. Öğrenciler olarak güzel fotoğraflar çekeceğimizi düşünüyorum ve arkadaşlarımla iyi zaman geçirmek istiyorum. Türkiye’yi çok sevdim çünkü akraba ülkeyiz” diye konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*