Erciyes Dağında Kayak Müzesi Açıldı

Erciyes Kayak Merkezi’ndeki bir işletme, eski kayak takımları, mekanik tesis parçaları ve nostaljik fotoğrafların yer aldığı kayak müzesi açtı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında merkezde yaptırılan, özel sektöre kiralanan iş yerlerinden birinde oluşturulan müzede sergilenen fotoğraflarda, Erciyes Dağı’na düzenlenen zirve tırmanışları, kayak milli takımının kampları, kayak faaliyetleri yer alıyor.

Eski başbakan yardımcılarından merhum Erdal İnönü’nün 1954’te Erciyes Dağı’nın zirvesinde çektirdiği fotoğraf da müzede sergileniyor.

Müzenin bulunduğu iş yerinin işletmecisi Mustafa Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ilk kayak müzesi olan müzede 1947’den bugüne kadar Erciyes’te kullanılan kayak takımları başta olmak üzere çeşitli malzemeleri sergilediklerini söyledi.

Müzeyle Erciyes Dağı’nda nostalji yaşatmayı amaçladıklarını belirten Sağlam,

“Müzede, Erciyes’te kayılan kayak takımları ile ilk kurulan mekanik tesisler ve kar araçlarının parçaları, dağcılık faaliyetlerinde kullanılan malzemeler yer alıyor. Müzede, Nihat Karakaya’nın arşivinden hediye ettiği, Erciyes’teki bazı tesisler ile buralarda gerçekleştirilen faaliyetleri anlatan fotoğraflar da var” dedi.

Kaynak: sondakika

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*