Erciyes Kayak Merkezi ‘nde Nisan’da Kayak Yapılabilecek

Erciyes Kayak Merkezi ‘nde Nisan’da Kayak Yapılabilecek : Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nde geceden itibaren etkisini gösteren ve aralıklarla devam eden kar yağışı turizmcilerin yüzünü güldürdü. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralıklarla devam eden kar yağışıyla birlikte Erciyes’in yeniden beyaz gelinliğini giydiğini ve dağın tamamen beyaza büründüğünü söyledi.

Kar yağışının kayak sezonunu olumlu yönde etkilemesini beklediklerini ifade eden İkiler, şunları kaydetti: “Tesislerimizi suni karlamayla ayakta tutmaya çalıştığımız için yağan her karı değerlendirmeye çalışıyoruz. Geceden beri etkili olan kar yağışı sonrasında Tekir bölgesindeki kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. 14 Aralık’ta açtığımız kayak sezonunun artık yavaş yavaş sonuna geldik ama hedefimiz Nisan ayında da Erciyes’te kayak yapabilmek. İnşallah bu yağan kar kayak sezonunda Nisan ayını görebilmemizi sağlayacak diye ümit ediyoruz.

Şu anda şiddetli bir rüzgar var. Rüzgar durunca teknik ekibimiz gerekli incelemeleri yapacak. Pistlerin durumuna bakarak kayak yapılıp yapılmayacağına karar verecek.” Tekir ve Hacılar bölgede saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan rüzgarın etkili olduğunu belirten İkiler, tipi ve rüzgar nedeniyle gondol tipi teleferikleri kapatmak zorunda kaldıklarını, rüzgarın durması halinde yeniden açarak vatandaşlara hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi. Öte yandan, Rusya’dan gelen bir grup kayakçı, Erciyes Hacılar Kapı’da kayak yapmanın keyfini yaşadı. Kayakseverler, mart ayının sonunda bile Erciyes’te kayak yapılabiliyor olmasının çok sevindirici olduğunu söyledi.