Erciyes kayak merkezinin yatak kapasitesi 10 katına çıkacak

Erciyes kayak merkezinin yatak kapasitesi 10 katına çıkacak :Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezi’nde hizmete girecek otellerle yatak kapasitesi 600’den 6 bine çıkacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılında başladıkları Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında Erciyes Dağı’na önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Dağın alt yapı sorununu tamamen çözdükten sonra üst yapılarını inşa etmeye başladıklarını belirten Cıngı, konaklama sorununu çözmek için de Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Tekir Gölü’nün etrafında Konaklama Köyü Projesi geliştirdiğini ve 21 otel arsasının özel sektöre satıldığını vurguladı.

Bölgeye 17 butik, 4 de yıldızlı büyük otel yapılacağını ve Erciyes Dağı’ndaki yatak kapasitesinin 600’den 6 bine çıkacağını ifade eden Cıngı, şunları kaydetti:

“Erciyes’e Büyükşehir Belediyesi tarafından 150 milyon avrodan fazla yatırım yapıldı. Ancak yatak kapasitemizin yetersiz olması en büyük dezavantajımızdı. Yatak kapasitemiz yetersiz olduğu için yurt dışından büyük grupları Erciyes Kayak Merkezi’nde misafir edemiyorduk. Hizmete girecek otellerle artık Erciyes’e dünyanın her tarafından yabancı turist gelip istediği kadar konaklayabilecek. Tur operatörleriyle yaptığımız görüşmelerde bize ilk olarak yatak kapasitesini soruyorlardı. ‘Dağda 600 yatak kapasitemiz var’ deyince Erciyes’e turist getirmek istemiyorlardı. Artık tur operatörleriyle daha rahat görüşebiliyoruz.”

– Erciyes dünyaya hitap edecek

Yatırımcıların otel inşaatlarına başladığını ve büyük bir kısmının önümüzdeki sezon hizmete gireceğini dile getiren Cıngı, Erciyes’teki mevcut otellerin önemli bir kısmının misafirhanelerin özelleştirilmesiyle ortaya çıkan tesisler olduğunu ve kışın yurt içinden gelen turistlerin otelleri doldurduğunu, yurt dışından gelmek isteyen turistlere ise yer bulamadıklarını ifade etti.

6 bin yatak kapasitesine ulaşınca dünyaya hitap edebileceklerini kaydeden Cıngı, “Yabancı kayakseverler Alplerde, Avusturya’da, Fransa’da, İtalya’da kayak yaptıktan sonra yeni maceralar yaşayacakları yerler arıyorlar. Erciyes burada çok önemli bir alternatif olarak karşılarına çıkıyor. İnanıyorum ki Erciyes’e gelen bir turist daha sonra arkasından onlarcasını beraberinde getirecektir” şeklinde konuştu.

Erciyes’e otel yatırımı için Türkiye’nin dört bir yanından başvuru olduğunu ifade eden Cıngı, Ankara, İstanbul, Antalya, Alanya, İzmir gibi turizm merkezlerindeki yatırımcıların Erciyes’le yakından ilgilendiğini, önümüzdeki yıllarda Erciyes’deki tesislerin turizm sektörünün gözdesi olacağını vurguladı.