Erciyes kültür kayağı konseptiyle kış turizminin merkezi olacak

Erciyes kültür kayağı konseptiyle kış turizminin merkezi olacak :Türkiye’nin en önemli kış destinasyonlarından Erciyes Kayak Merkezi, dünyanın önemli kış turizmi merkezlerinden biri olacak Merkezdeki sportif altyapının yüzde 90’ı tamamlanırken, 102 kilometre uzunluğunda pistler inşa edildi Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı: “Kayak yapmaya gelenler yanı başımızdaki Kapadokya’yı da ziyaret edebilir. Hedefimizi kültür kayağı üzerine temellendirerek Erciyes’i dünyaya tanıtacağız”

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’i, “kültür kayağı” konseptiyle dünyanın önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline getirmek için düğmeye basıldı. Merkezdeki sportif altyapının yüzde 90’ı tamamlandı.

Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya kış turizminde Türkiye’nin bir vurgusunun bulunmadığını, 8 milyon nüfuslu Avusturya’nın sadece kış turizminden elde ettiği gelirin, neredeyse Türkiye’nin yaz turizmine eşit olduğunu belirtti.

Bu kapsamda Erciyes’i dünya kış turizminin zirvesine taşımak amacıyla 2005’ten bu yana ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını dile getiren Cıngı, 70 yıldır kış turizmi faaliyetlerinin bulunduğu Erciyes’in, Avusturya, İsveç ve Fransa’daki dünyaca ünlü kayak merkezleri arasına girmesini hedeflediklerini dile getirdi.

Bu çerçevede Kayseri Büyükşehir Belediyesince master planı hazırlandığını ifade eden Cıngı, Avusturya’daki danışmanlık ve mühendislik şirketleriyle yürüttükleri çalışmalar sonucunda sportif altyapıyı oluşturduklarını ve 5 yıl önce de Türkiye’de ilk defa bir dağ yönetim şirketi olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kayseri Erciyes A.Ş’yi kurduklarını vurguladı.

Plan kapsamında, global ziyaretçi çekecek şekilde dağın potansiyelini genişletmek için altyapı, pist, duble yollar, konaklama tesisleri, teleferik gibi yatırımların yapıldığını anlatan Cıngı, 350 milyon avroluk bütçeye sahip planın altyapı bölümünü kapsayan kesimi için 150 milyon avrosunun Büyükşehir Belediyesince harcadığını söyledi.

Erciyes’in diğer dağ merkezlerine göre en önemli avantajının, kent merkezine sadece 20 dakika uzaklıkta bulunması olduğunu aktaran Cıngı, 102 kilometre uzunluktaki Türkiye’nin en büyük pistlerini inşa ettiklerini, sportif altyapının yüzde 90’ının tamamlandığını aktardı.

Cıngı, belediyenin günümüze kadar 21 otel arsasını özel teşebbüse sattığını, bunların bazılarının tamamlanarak hizmet vermeye başladığını, önümüzdeki 5 yıllık dönemde 6 bin yatak kapasitesine ulaşacaklarını ifade ederek, dünyadaki en iyi kayak merkezlerinde ne varsa Erciyes’e de onu getirdiklerini belirtti.

Erciyes’i geçen yıl 1 milyon 600 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl ise 2 milyon kişi hedeflediklerini söyleyen Cıngı, yüzde 70’i dağlık olan Türkiye’nin kış turizmi kaynaklarını hareket geçirmek ve yaz turizminde elde ettiği başarıyı kış turizmine taşımak gerektiğini dile getirdi.

– Kayak tutkunlarına “Cultural Skiing” konsepti

Kayak tutkunlarını sadece kayak yapmaya davet etmediklerini ifade eden Cıngı, Erciyes’in, tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen Kapadokya bölgesine yakın olmasının büyük avantaj olduğunu ifade etti.

Cıngı, “Kayak yapmaya gelenler yanı başımızdaki Kapadokya’yı da ziyaret edebilir. Bu amaçla cultural skiing (kültür kayağı) konseptini geliştirdik ve markayı şirketimize tescil ettirdik. Hedefimizi kültür kayağı üzerine temellendirerek Erciyes’i dünyaya tanıtacağız” dedi.