Erciyes Turizm Kış Sezonuna Odaklandı

Erciyes’te 2011-2012 kış turizm sezonu, Büyükşehir Belediyesi Erciyes Turizm A.Ş tarafından yürütülecek çalışmalarla çok daha verimli geçecek.
Geçtiğimiz günlerde kurulan Erciyes Turizm A.Ş’yi ve hedeflerini anlatan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, önümüzdeki kış sezonunda Erciyes’e çıkanların daha zevkli, keyifli ve güvenli vakit geçirmelerini sağlayacaklarını belirterek, “Erciyes Turizm A.Ş olarak Erciyes’te devam eden yatırımların birer birer tamamlanmasıyla birlikte işletmecilikle ilgili konuları masaya yatırdık. Dünyanın sayılı kış turizm ve spor merkezlerinden birisi olacak Erciyes’te işletmeciliğin de en üst seviyede olmasını hedefliyoruz. Bu çerçevede önümüzdeki kış sezonununa yönelik çalışmalara şimdiden başladık. Otomatik bilet sisteminin kurulması, güvenliğin sağlanması ve ilkyardım hizmetlerinin yerine getirilmesi gibi konular, 2011-2012 kış sezonu için yerine getirmeyi hedeflediğimiz çalışmaların başında geliyor. Yine bu dönemde Erciyes’te yapımı tamamlanan yeni restaurant, kafeterya ve sosyal tesislerin hizmete açılması ve işletilmesi de programımız dahilinde bulunuyor” dedi.
Bu kış sezonunda toplam kayak pisti uzunluğunun 9 km’den 50 km’ye çıkacağına dikkat çeken Erciyes Turizm A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Cıngı, bir yandan yeni tesisler yapılırken bir yandan da biten tesislerin işletmesinin yapılacağını ifade ederek, “Yapımı tamamlanan ve tamamlanmakta olan çalışmalarla Erciyes’teki kış turizmi imkanları her yıl daha ileri seviyeye ulaşacak. Mesela şu anda 9 km. olan kayak pisti uzunluğu 2011-2012 kış sezonuyla birlikte 50 km’ye çıkacak. Bunun yanında 10 bin 200 m. ilave teleferik ve telesiyej hattı hizmete girecek. Karlama üniteleri ile 75 bin m².lik alanda suni karlama yapılabilecek ve böylece kayak sezonunun daha uzun olması sağlanacak. Ayrıca yeni otaparklar, çiğ koruma üniteleri ve göletin yapımı tamamlanacak, 10 adet kar ezme makinesi alınacak. Yani özetleyecek olursak Büyükşehir Belediyesi olarak Erciyes’te yapmakta olduğumuz yatırımların meyvesini bu kış sezonundan itibaren toplamaya başlayacağız” diye konuştu.
Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. Cıngı, tanıtım ve pazarlama çalışmalarına paralel olarak uluslararası çapta profesyonel kayakçıların bu kış sezonunda Erciyes’e davet edileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*