Erciyeste kayak sezonu uzadı

Erciyeste kayak sezonu uzadı :Geçtiğimiz hafta mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve güneşli hava nedeniyle, baharı andıran günler yaşanan Kayseri’de, yağışlı hava ve soğuk geri geldi.

Geçtiğimiz hafta mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve güneşli hava nedeniyle, baharı andıran günler yaşanan Kayseri’de, yağışlı hava ve soğuk geri geldi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te gece boyunca kar yağışının sürdüğünü, gün içerisinde de kar yağışının aralıklarla devam edeceğini bildirdiler. Yetkililer, bugün bölgede karla karışık yağmur yağışının etkili olacağını, Çarşamba günü parçalı bulutlu bir hava beklendiğini de belirttiler. Meteorolojik verilere göre, Perşembe günü kent merkezinde yağmur yağışı, Erciyes’te ise yine kar yağışı görülecek. Cuma ve ve cumartesi günleri ise yine karla karışık yağmur yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise mevzim normallerinin altında seyredecek. Bugün hava sıcaklığı gece eksi 1 gündüz 9 derece, Çarşamba günü gece eksi 3 gündüz 13, Perşembe gece 2 gündüz 7, Cuma gece 1 gündüz 5, Cumartesi günü de gece eksi 4 gündüz 2 decece sıcaklık bekleniyor. Bölgede, geçtiğimiz hafta yaşanan sıcak ve güneşli havanın etkisiyle güneydeki bazı erik ağaçları çiçek açmıştı. Meteoroloji yetkilileri, sıcak havanın etkisinin çabuk geçtiğini, ancak aşırı bir düşüş olmadığı için,çiçek açan ağaçların çok fazla zarar görmeyeceğini kaydetti

ERCİYES’TE KAYAK KEYFİ SÜRÜYOR

Erciyes Kayak Merkezi yetkilileri, devam eden kar yağışı nedeniyle Erciyes’te kayak sezonunun uzadığını ifade ederken, pistlerde 2 metrenin üzerinde kar bulunduğunu bildirdiler. Erciyes’te şu anda yağış olmadığını ve sisli bir havanın hakim olduğunu kaydeden yetkililer, pistlerin kayak yapmaya elverişli olduğunu ve mekanik tesislerin sorunsuz çalıştığını da belirttiler.