Erciyes’te kayak sezonunun nisan ayına kadar sürmesi bekleniyor

Erciyes’te kayak sezonunun nisan ayına kadar sürmesi bekleniyor :Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak sezonunun nisan ayı ortalarına kadar devam etmesi bekleniyor. Toz karıyla ünlü Erciyes’te bu sene kayak sezonu, yağışın geç olması nedeniyle bir önceki yıla göre yaklaşık 1,5 ay geç başladı.Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak sezonunun nisan ayı ortalarına kadar devam etmesi bekleniyor.

Toz karıyla ünlü Erciyes’te bu sene kayak sezonu, yağışın geç olması nedeniyle bir önceki yıla göre yaklaşık 1,5 ay geç başladı. Havalar ısınmasına rağmen sezon hala devam ediyor. Kayseri kent merkezinde meyve ağaçları çiçek açarken, Erciyes’e geçen hafta sonu 30 santime yakın kar yağdı. Meteorolojik verilere göre önümüzdeki cumartesi günü de dağda kar yağışı bekleniyor. Salı günü Tekir Kapı’da bulunan pistlerde yapılan ölçümlere göre zeminde 90 ile 160 santim kalınlıkta kar var.

Kayseri Turizm İşletmeleri Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Eğlenceoğlu, havaların ısınmasıyla kayak sezonunun kapandığı yönünde algı oluştuğunu ifade etti. Yurt genelinde rakımı düşük ve denize yakın bazı kayak merkezlerinde sezonun kapandığını belirten Eğlenceoğlu, “Ancak Erciyes’te sezon devam ediyor. Bu sene geç gelen kar nedeniyle aralıkta açılması gereken sezon ocak ayının ortalarında açılmıştı. Havalar erken ısındı ama geçen hafta yağan karla birlikte kayak pistleri yeniden karla doldu. Bu hafta sonu da Erciyes’te kar yağışı bekliyoruz. Sert lodos olmaması halinde kayak sezonu nisan ayının ortalarına kadar devam edebilir.” şeklinde konuştu.

Erciyes’te kayak ve kızak şartlarının güzel olduğunu ifade eden Eğlenceoğlu, vatandaşları sezonun son haftalarını Erciyes’te değerlendirmeye çağırdı. Eğlenceoğlu, “Pistler kayak ve kızak yapmaya elverişli. Bütün teleferikler hizmet vermeye devam ediyor. Havanın da çok soğuk olmaması ziyaretçilerin güzel anlar geçirmelerini sağlıyor.” dedi.