Erciyeste teleferikler insan taşımaya elverişli

Erciyeste teleferikler insan taşımaya elverişli :Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes Kayak Merkezi’ndeki teleferiklerin insan taşımaya elverişli olduğunu bildirdi.

Cıngı, yaptığı yazılı açıklamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yapılan inceleme sonucunda Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi’ndeki teleferiklerin insan taşımaya elverişli olduğunun saptandığını belirtti.

Erciyes’te oluşturdukları dağ yönetimine dikkat çeken Cıngı, şunları ifade etti:

“Kayseri Erciyes AŞ olarak dağ yönetimini teleferikler, pistler ve güvenlik gibi fonksiyonlara ayırdık ve her bir unsur için ekipler oluşturduk. Teleferik operatörlerinin yanı sıra Mekanik Tesisler Bakım ve Onarım Müdürlüğü bünyesindeki uzman ekibimiz, Erciyes Dağı’ndaki teleferikleri sürekli kontrol edip bir aksama halinde tamirini yapıyor. Bizim bütün tesislerimiz son teknoloji ürünü ve çok yeni olmasına rağmen nisan ve aralık aylarında belirli bir plan dahilinde en ince teferruatına varıncaya kadar bakımları yapılıyor ve sezona hazırlanıyor. Bunun yanı sıra ülkemizde ilk ve tek Pist Düzenleme ve Güvenlik Müdürlüğü personelimiz, kış sezonu boyunca pistlerin filelenmesi, güvenlik tedbirlerinin alınması ve pist düzenlemelerinin yapılmasının yanında arama kurtarma faaliyetleri konusunda da mesai harcar. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde bütün işletme süreçleri bir plan ve kontrol altında sürdürülür.”

Hızlı bir şekilde kayak mevzuatı hazırlanması gerektiğini ifade eden Cıngı, “Dağlardaki karmaşık yapıya son verilip Erciyes modeli gibi tek elden bir dağ yönetimi oluşturulmalıdır. Ayrıca konuyla alakalı uzman yetiştirilmeli ve bu konuda acilen bir mevzuat hazırlanıp uygulamaya konulmalıdır. Devletimiz kayak merkezlerini hem teknik, hem de güvenlik açısından sürekli kontrol altında tutarak can ve mal güvenliğini sağlamalıdır” ifadelerini kullandı.