Ereğli Göztepe Teleferik Projesi Saatte 512 Yolcu Taşıyacak

eregli goztepe teleferik projesi saatte yolcu tasiyacak
eregli goztepe teleferik projesi saatte yolcu tasiyacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul, Göztepe Teleferik Projesi alanında incelemelerde bulunmak üzere Karadeniz Ereğli Belediyesi ile bir araya geldi. Ereğli’ye giden Genel Müdür Özgür Soy ve şirket üst yönetimi Belediye Başkanı Halil Posbıyık’la proje hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi Metro İstanbul, raylı sistem projeleri konusunda farklı şehirlerle iş birliği yapmaya devam ediyor. Şirket; Ankara’daki 8 istasyondan oluşan 7,4 kilometrelik A2 Dikimevi-Nato Yolu Hattı Projesi ve Hatay’a yapılacak olan 2 kilometrelik Nostaljik Tramvay Projesi’nin ardından, Göztepe Teleferik Projesi için Karadeniz Ereğli Belediyesi ile bir araya geldi.

Karadeniz Ereğli’ye giderek Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile buluşan Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy ve şirket üst yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları Haluk Okur ve M. Tayyar Mendeş ile birlikte Göztepe Teleferik Projesi için incelemelerde bulundu. Genel Müdür Özgür Soy, “Türkiye’nin sektör lideri olarak diğer belediyelerimizin raylı sistemler yolculuğunda destek ziyaretlerimiz devam edecek” diye konuştu.

Saatte 512 yolcu taşıyacak

Çizilen proje hakkında brifing veren Metro İstanbul Projelerden Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı Fatih Gültekin, “Proje Amfi Tiyatro ile Göztepe arası çizildi. 452 metre uzunluğunda, 4 kabin, her bir kabinde 8 kişi olmak üzere saatte 512 yolcu kapasiteli ve 2 dakika 54 saniye varış süreli projenin ayaklarının konulacağı yerler tespit edildi” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*