Ergan Dağı Ulusal ve Uluslararası Yarışmalara Açılıyor

Ergan Dağı Ulusal ve Uluslararası Yarışmalara Açılıyor :Erzincan’da kış turizmi açısından Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerleyen Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi’nde ve Sakaltutan Yıldırım Akbulut Tesislerinde Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar ve yönetim kurulu üyeleriyle incelemelerde bulundu.

Gelecek yıl yapılması planlanan ulusal ve uluslar arası yarışmalarda, kış sporlarının her branşı yapılabilen Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi’nin kullanılabilirliği, pistlerinin gelişmeye müsaitliği ve nasıl geliştirebileceği konularında Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar ve yönetim Kurulu üyeleri tespit yapıp bilgi verdi.

Erzincan için çok önemli bir yatırım olan Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi’nin alt yapısının güçlenmesiyle dünya çapında kış sporları açısından önemli bir merkez haline gelebileceğini vurgulayan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar şu görüşlerde bulundu; “Bugün ilk defa kayma imkanını buldum. Mükemmel, gelişmeye çok açık, Ulusal ve uluslar arası organizasyonları yapabileceğimiz dağ. Türkiye’nin en önemli dağlarından bir tanesidir. Kayak için çok önemli bir merkez olabilecek bir dağımızdır. Erzincan için kazançtır. Kış sporlarının her branşı yapılabilir. Ergan Dağı dünyada Ülkemizin göğsünü kabartabilecek önemli bir merkez olur.” dedi.

Yönetim Kurulu üyeleri ise; Türkiye de iniş yarışmalarını ve bir çok ulusal ve uluslar arası yarışmaları Ergan Dağı’nda sürdürmeyi amaçladıklarını, Türkiye’de hiç olmayan iniş pisti için ve iniş yarışmaları için uygun pist bulunduğunu, Ergan Dağı’na atlama kulesi de yapılabilmesi için uygun yerler olduğunu ifade ettiler.

Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya ise yaptığı açıklamada şu görüşlerde bulundu; “Öncelikle Sayın Federasyon başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine hoş geldiniz diyorum. Burada bizlerle beraber olduğu için tüm Erzincan halkı adına memnuniyetimizi dile getirerek teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Gelecek yıllarda Ergan Dağı’nda yapılabilecek yarışlarda bizlere yardımcı olmak amaçlı buradalar. Pistimizi gelecek yıllarda daha iyi yerlere taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar ve yönetim kurulu üyeleri Ergan Dağı’ndaki incelemelerinin ardından Sakaltutan Yıldırım Akbulut Tesislerine geçerek, tesiste bulunan Kuzey Disiplin Kayaklı Koşu kampını da inceleyerek kursiyerlerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.