Erzurum 2. Uluslararası Buz Tırmanış Festivali

Erzurum 2. Uluslararası Buz Tırmanış Festivali :Erzurum’da düzenlenen “Erzurum 2. Uluslararası Buz Tırmanış Festivali”nin ikinci gününde dağcılar belirlenen 3 ayrı şelalede tırmanış gerçekleştirdi.

Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festival için kente gelen 13’ü yabancı 122 dağcı, konakladıkları Uzundere ilçesinden tırmanış gerçekleştirecekleri şelaleler için sabahın erken saatlerinde yola çıktı.

Üç ayrı gruba ayrılan dağcılar, yoğun kar yağışı altında zorlu bir yolculuğun ardından Uzundere ve Tortum ilçelerindeki Pehlivanlı, Abinis ve Şenyurt şelalelerine ulaştı.

Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Kırgızistan, Polonya, Portekiz, İspanya, Slovenya, İran, Romanya ve İtalya’dan dağcılar, ulusal dağcı Tunç Fındık ile Anıl Şarkoğlu ve Doğan Palut gözetiminde donmuş şelalelerde tırmanış yaptı.

Erzurum’un Türkiye’nin eşsiz noktalarından biri olduğunu belirten Palut, şunları kaydetti:

“Dağcılık açısından çok sayıda yeni bölge ve sektör açıldı. Daha önceden dağcı arkadaşlarımız bölgelerde rota çalışmaları yaptılar. Bu festival daha tanıtım anlamında yeni. Bu kayak gibi Erzurum’da bir şey olsun. Erzurum’da tutarsa da bölgede benzer yerler mevcut. Burası bir pilot bölge, geliştirmek lazım.”

Dağcılar, yarın Uzundere ve Tortum ilçelerindeki şelalelerde tırmanışlarını sürdürecek.