Erzurum Kayak Kulübünden Yarara Sert Tepki

Erzurum Kayak Kulübünden Yarara Sert Tepki :Erzurum Kayak Kulübü yönetim kurulu, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’a sert tepki gösterdi.

Erzurum Kayak Kulübü Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Başkan Bülent Ülker, “Sayın Yarar, Erzurum Kayak Kulübü’nden söz ederken Erzurumspor olarak bahsediyor. Sayın Yarar önce kulübümüzün adını öğreneceksin. Gerekirse öğrenmek için egzersiz yapacaksın. Erzurumspor şehrimizin güzide bir futbol takımıdır, kayak takımı, kulübü değildir! Önce bunu öğreneceksin, sonra bizi eleştireceksin! Bizim kulübümüzün adını bilmeyen Sayın Yarar, ne tesadüftür ki AKUT kulübünün adını ezbere biliyor, hak etmedikleri halde bazı sporcularına yurt dışında burs veriyor, Türkiye’de başka kulüp yokmuş gibi sadece AKUT’un sporcularının fotoğraflarını boy boy web sitesinde yayınlıyor! Sayın Yarar, sizden önce de Erzurum Kayak Kulübü vardı, Allah nasip ederse hep var olacak! Unutmayın ki bugün Türkiye’de kayak sporu var ise bu Erzurum Kayak Kulübü ile oluşmuş, olgunlaşmıştır. En son Kış Olimpiyatlar’ında Türkiye’yi temsil eden sporcunun Erzurum Kayak Kulübü sporcusu olduğunu da bilecek, ona göre konuşacaksın! Türkiye’deki hoca ve antrenörlerin neredeyse yarısının Erzurum Kayak Kulübü’nden yetiştiğini de bileceksin! Sayın Yarar, Türkiye’nin en köklü ve başarılı kulübü olan Erzurum Kayak Kulübü’nün ismini öğrenmek senin boynunun borcudur. Bunu böyle bil!” dedi.

Başkan Ülker, açıklamasında daha sonra şunları söyledi:

“Cumartesi ve Pazar günü Erzurum’da Palandöken ve Konaklı’da u16 erkekler, K1-K2 bayanlar yarışları yapıldı. Ayrıca Konaklı Kayak Merkezi’nde u18 – u20 – u21 ve üstü Erkekler Türkiye Şampiyonası da gerçekleştirildi. Palandöken’deki bir Otelin pistinde yarışan sporcuları Federasyon Başkanı ve yönetimi izlerken, Konaklı’daki yarışlarda federasyondan ilk Gün sadece 1 yönetici izledi. Maalesef ikinci gün ise bir Allah’ın kulu gelmedi Konaklı’ya! Heyecandan bu kadar uzak, ilgi ve alakadan mahrum bırakılan sporcular moral olarak çökmüş, bu sahipsizlik psikolojisiyle yarışmışlardır. Daha da acısı yarış sonrasında madalya alacak sporculara, madalyalarını verecek tek bir yetkili bulunamamış, mecburi olarak, kayak hocaları ve sporcu aileleri sporcuların madalyalarını vermişlerdir. İl Ajanı dediğimiz (federasyon temsilcileri) ayrıca teknik kuruldan itirazlara cevap verecek tek kişi bile lütfedip Konaklı’ya gelmemiştir… Henüz iki günlük süreçte bile Türkiye Şampiyonası gibi önemli bir organizasyonu yönetemeyen Sayın Erol Yarar ve yönetimi -ki bütün sezondan bahsetmiyorum- basına açıklamalar yaparak ahkam kesmektedirler. Bu kadar basiretsiz ve beceriksiz bir yönetim anlayışı görevdenken, Sayın Yarar, Erzurum Kayak Kulübüne ve şahsıma atfen yaptığı açıklamalarla, ne kadar acz içinde olduğunu ortaya koymuş, açıkça komik duruma düşmüştür…

“Milli TAKIM ANTRENÖRÜ, SPORCULARI AŞAĞILIYOR”

Federasyonu yönetenler böyleyken, onların antrenörleri çok mu farklı? Milli takım antrenörlüğü yapan Erkan adındaki şahısın çocuklara nasıl baskılar yaptığını, çocuklarımıza “senden hiç birşey olmaz, sen ancak baban gibi çaycılık yaparsın” diyerek aşağılayan hocasından acaba Sayın Erol Yarar’ın haberi var mı? Milli takım kampına katılan sporcunun sakatlandığını ve kulübüne haber verilmediğinden Sayın Yarar’ın bilgisi var mı? Yine milli takım kamlarında nelerin olduğunu, neler döndüğünü biliyor musun Sayın Yarar? Bilmiyorum, haberim yok demeyeceksin, hepsinden haberin olacak, bileceksin… Böbürlenmeyecek, milli sporcularına sen moral vereceksin, sen arayacak, sen soracaksın! Bu ülkede sadece AKUT kulübü değil birçok kulübün olduğundan da haberdar olacaksın! Sayın başkan, şikayetleri dinleyecek, federasyona yazılan yazılara cevap vereceksin, vermeye mecbursun! Ona, buna laf yetiştireceğinize, 48 Milyar euro’luk projenizle oy istediğiniz ve aldığınız delegeye, bu projenin akıbetini açıklamak zorundasınız. Size önerim, eleştirilere açık olmanız ve becerebilir, o erdemi kendinizde bulabilirseniz, özeleştiri yapın! Yanlışlarınızla yüz yüze gelin.