Erzurum kış turizmiyle adından söz ettiriyor

Erzurum kış turizmiyle adından söz ettiriyor :Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri Operasyon Müdürü Vuraler: “Kayak merkezleri ve kayakçı olarak Erzurum Türkiye’nin bir numarası”

Kış turizmine yapılan yatırımlarla adından söz ettiren ve dünyaca ünlü Palandöken ile Konaklı kayak merkezlerini bünyesinde barındıran Erzurum, Türkiye’nin kış turizmindeki “gözde” kenti olarak öne çıkıyor.

Her yıl kış aylarında binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kentteki Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri, pist uzunlukları, kar kalitesi ve gece kayağıyla adından söz ettiriyor.

Tatilcilerin kış aylarında vazgeçilmez adresleri arasında yer alan Erzurum’a kayak yapmak için gelen aileler, çocuklarıyla kızak kaymanın ve kayak kaymanın keyfini çıkarıyor.

– “Pistleriyle ve kar kalitesiyle örneğimiz yok”

Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri Operasyon Müdürü Cem Vuraler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ildeki kayak merkezlerinde Türkiye’nin en güzel, uzun ve zorlu pistlerinin bulunduğunu dile getirdi. Vuraler, soğuk hava nedeniyle kar kalitesinin oldukça yüksek olduğuna dikkati çekerek, “”Kayak merkezleri ve kayakçı olarak Erzurum Türkiye’nin bir numarası” dedi.

Kentte gelen kayakseverlerin kayak yapmanın keyfini çıkardığını anlatan Vuraler, şunları söyledi:

“Yurt dışında da birçok kayak merkezini gezdik. Belki kayak merkezleri, pistleri bizimki kadar güzel değil ama cıvıl cıvıl. Sebebi de tesisleri dört dörtlük işliyor. Kafeteryaları ve otellerinde eksikler yok. En basitinden bizim otoparkımız yok. Bu çok önemli bir olay. Bir müşteri geldiği zaman sadece kayak yapacak diye düşünmeyelim. Yan etkenlerin hepsinin giderilmesi lazım. Pistleri hazırlama ve güvenlik konusunda çok iyiyiz. 65 kilometreyi aşkın pistlerine sahip kayak merkezlerimiz var. Palandöken ve Konaklı bağımsız olarak Türkiye’nin en büyüğü. Erzurum olarak düşündüğümüzde zaten direk Türkiye’nin en iyisi oluyoruz.”

– “Yurt dışında dahi birçok yerde olmayan gece kayağı, Erzurum’da yapılıyor”

Kentte son iki yılda otellerin pistlerine yaptığı aydınlatmanın turistlerin ilgisini çektiğini ve kayakseverlerin gece de kayak yapabildiğini belirten Vuraler, “Özel otellerin pisti dahi olsa Erzurum’u bir bütün olarak düşünüyoruz. O otellerin bir ihtiyacı olduğunda her zaman yanındayız. Gece kayağı Erzurum’da yapılıyor diye göğsümüzü gere gere her yerde söylüyoruz. Yurt dışında dahi gece kayağı pek yok. Zaman geçtikçe de çok daha fazla turiste hitap edeceğiz” diye konuştu.

Erzurum’a gelen kayakçıların büyük mutlulukla kentten ayrıldığını ifade eden Vuraler, “Ama Uludağ müşteri sayısıyla, geliriyle bizim çok çok önümüzde. Sebebi de kayakseverler kayak merkezlerine geldiği zaman sadece kayak istemiyor. Kayağın dışında da bazı etkinlikler yapmak istiyor. Bu konuda Erzurum’da eksiğiz. Yani buraya gelen kayakçıları, kayağın yanı sıra sosyal etkinliklerle memnun etmeliyiz. Bu konuda eksiğimiz var. Bunu tamamladığımızda her konuda Türkiye’nin bir numarası oluruz” sözlerine yer verdi.