Erzurum’a Kar Raftingi Pisti

Erzurum’a Kar Raftingi Pisti :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erzurum Konaklı Kayak Merkezi’nde, yerli ve yabancı turistlerin tatillerini renkli etkinliklerle geçirmeleri için kar raftingi pisti hazırlandı.

Kış turizmine yapılan yatırımlarla adından söz ettiren ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Erzurum’da, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmek için kayağın yanı sıra farklı etkinliklere de imza atılıyor.

Kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki kayak merkezinde tatilcilere farklı etkinlik imkanları sunmak amacıyla yaptırılan bir kilometre uzunluğundaki kar raftingi pisti, konuklara adrenalini yüksek eğlence imkanı sunacak.

Altyapı çalışmaları tamamlanarak hazır hale getirilen kar raftingi pisti, ilerleyen günlerde yapılacak açılışla tatilcilerin hizmetine sunulacak.

Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri Operasyon Müdürü Cem Vuraler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum’un kayakta sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı merkezlerine sahip olduğunu söyledi.

Bu yıl Konaklı ve Palandöken’de yaptıkları çalışmalarla pistleri çok iyi duruma getirdiklerini dile getiren Vuraler, 2011 yılında hizmete giren Konaklı Kayak Merkezi’nin de bu yıl en yoğun sezonunu geçirdiğini belirtti.

Vuraler, Konaklı’nın dünyanın sayılı pistleriyle kar kalitesiyle çok güzel bir kayak merkezi olduğunu ve Palandöken’de olduğu gibi kayak sporunun yanı sıra konuklarına farklı aktivite imkanları sunduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

“Kayağın dışında insanlar kayak merkezine geldiğinde alternatifler arıyor. Bu alternatifler olduğu zaman insanlar kayak merkezlerine geldiğinde keyifli zaman geçiriyor. Kar raftingi de bunlardan bir tanesi. Kayakseverler kayak merkezlerinde kar raftinginin yapıldığını gördüğünde ve orada zaman geçirip anlattığında müşteri sayımız da artacaktır. Geçen yıl geçici bir süreyle belirlediğimiz bir yerde ziyaretçilerin ilgisini gözlemlemek için kar raftingi yaptırdık. Müşterilerin ilgisini görünce de böyle bir pist hazırlamaya karar verdik. Altyapı çalışmalarını yaparak, kar raftingi pistini hazırladık. Yaklaşık 1 kilometreye yakın bir pist hazırladık. Önümüzdeki haftalarda da açılışını yapacağız.”

Kar raftingi pistinin hizmete girmesiyle burada Kar Raftingi Türkiye Şampiyonası düzenleyerek bir ilki daha gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydeden Vuraler, bunun için spor il temsilcileri ve dağcılarla planlamalar yaptıklarını sözlerine ekledi.