Eskişehir Tren Garı Otoparkı Ücretsiz Olsun..!

Eskişehir halkı araçlarını park edecek yer bulamadıklarını söyleyerek, otopark problemi olduğunu söylüyor. Ancak hal böyle olmasına rağmen otoparklarda in cin top oynuyor. Sürücüler ne yazık ki ücretli otoparkları tercih etmiyor

Eskişehir’de otopark isteği var, ancak mevcut otoparklarda da boş yer çok… Tüm ülkede kullanılan araç sayısı hızla artarken şehrimizde de araçlarını park edecek yer bulamayan vatandaşlar otoparkların yetersiz olduğunu öne sürerek dert yanıyor. Ancak Eskişehir Tren Garı’nın hemen arkasında bulunan otoparkta ise in cin top oynuyor. Vatandaşlar araçlarını bu otoparka park etmek yerine otoparkın hemen bitişiğinde bulunan, trafiğe açık caddeye park ediyor. Hal böyle olunca ortaya çıkan manzara vatandaşların otopark değil ücretsiz park yeri istediğini gözler önüne seriyor. Vatandaşların büyük bir kısmı da otopark ücretlerinin yüksek olmasından dert yanıyor.

Ücretsizdi, ücretli oldu!

Tren garının arkasındaki otopark ilk açıldığı günlerde ücretsiz olarak vatandaşa hizmet veriyordu. Tren garı civarında işi olan sürücüler aracını buraya park ediyordu. Ayrıca Yüksek Hızlı Treni kullanan vatandaşlar da aracını bu otoparka bırakarak, yolculuğunu gerçekleştiriyordu. Ancak ilerleyen dönemde yeni fiyat tarifesi belirlenerek otopark ücretli hizmete dönüştürüldü. Fiyatlardan memnun olmayan vatandaşlar, araçlarını otopark yerine caddeye park etmeyi tercih ediyor. Otoparkın ücretli hizmete dönüştürülmesiyle beraber gar ve çevresinde ilginç görüntüler objektiflere yansıdı. (Hilal Köver/Anadolu Gazetesi)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*