Fransada kayak merkezlerindeki güvenlik önlemleri yeniden gündemde

Fransada kayak merkezlerindeki güvenlik önlemleri yeniden gündemde : Fransa Alpleri’ndeki “Les Deux Alpes” kayak merkezinde meydana gelen ve üç kişinin ölümüne neden olan çığ faciasının ardından kayak sporu, özellikle de pist dışı kaymanın tehlikeleri tekrar gündeme geldi. Peki oldukça zevkli fakat bir o kadar da riskli olabilen kayağa yeni başlayanlar nasıl bir eğitimden geçiyor.

Açıkçası, her zaman pist dışı kaymanın hayalini kuruyorum. Fakat ben bir anneyim ve örnek davranarak, daha güvenli yerlerde kaymalıyım.”

Çığ faciasının meydana geldiği kayak merkezi Les Deux Alpes kalabalık. Fakat herkes daha dikkatli. Kayak eğitmenleri de son güvenlik talimatlarını veriyor:“Kontroller tamam. Son olarak da verici kontrol ediliyor.”

Fransa’da 15 yıl içinde çığ nedeniyle 49 kişi hayatını kaybetti.

euronews muhabiri Laurence Alexandrowicz:“Çığda hayatını kaybedenlerin sayısı her ne kadar fazla olsa da, bu durum büyük bir sorun olarak görülmüyor. Hatta son yıllarda kazaların sayısının artmasına rağmen, pist dışı kaymak daha popüler hale geldi. Tabi kayak merkezlerindeki güvenlik önlemleri de bir o kadar önem kazanıyor.”