Geleceğin kayakçıları Denizli’den yetişecek

Geleceğin kayakçıları Denizli’den yetişecek :Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın alternatif turizm alt yapısının geliştirilmesi programı kapsamında Denizli’de geliştirdiği ‘Maviden Beyaza, Denizli Bozdağ’ projesinde, kısıtlı imkanlara sahip 650 öğrenci kayak sporuyla tanıştırıldı.

Denizli Valiliği’nin himayesinde, Tavas Kaymakamlığı’nın koordinatörlüğünde, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında yürütülen ‘Maviden Beyaza Denizli Bozdağ’ projesi, Bozdağ Kayak Merkezi’nde başladı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından, Alternatif Turizm Alt Yapısının Geliştirilmesi Programı kapsamında finanse edilen projeyle birlikte, kayak yapmak isteyen ancak kısıtlı imkanlara sahip öğrenciler bu sporla tanıştırılıyor. Tavas Kaymakamlığı tarafından belirlenen ilk, orta ve lise düzeyi öğrencilerin başvuruları alınıyor. Ayrıca öğrencilerin kayak yapabilmeleri adına ihtiyaç duyulan değişik ölçülerde 86 adet kayak takımı, ihalesi yapılarak temin edildi. Öğrencilerin adreslerinden alınıp Denizli Kayak Merkezine ücretsiz taşınacağı ifade edildi. Çocuklara yönelik olan bu hizmetlerin tamamı ücretsiz olacağı belirtildi. Projeyle birlikte öğrencilere kayak eğitimleri başladı ve gruplar halinde devam edecek.

Tavas Kaymakamı Osman Varol, projenin kayak sporunu gençlere sevdirmek ve ileride de profesyonel kayakçı yetişmesi açısından önemli olduğunu belirterek, “Proje çerçevesinde hedefimiz 650 öğrenciye kayak eğitimi vermek. 650 öğrencimizi gruplara ayırarak her gruba üçer gün eğitim dilimleri halinde evlerinden servisle alarak, kayak merkezine götüreceğiz. Burada profesyonel eğitimciler tarafından kayak eğitimi verilecek. Çocukluklarını yaşarken, gerçek anlamda da kayak yapacaklar ve gelecekte uluslararası yarışmalarda ülkemizi kayak dalında temsil edecek sporcular da yetişecek” dedi.