Geleceğin şampiyonları Sarıkamışta kampa girdi

Geleceğin şampiyonları Sarıkamışta kampa girdi :Türkiye Kayak Federasyonu 2016-2017 faaliyet programı kapsamında, snowboard çocuk-1 ve minikler takımı yaz kondisyon kampı Kars’ın Sarıkamış ilçesinde başladı.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’ndeki bir otelde konaklayan 25 sporcu ve 5 antrenörden oluşan ekip, kayak sezonu öncesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Sporcular, antrenörler denetiminde 2 bin 200 rakımda günde 4 saat kültür fizik, kondisyon, koşu ve nefes açmaya yönelik antrenman yapıyor.

Sorumlu antrenör Oğuz Karabağ, yaptığı açıklamada, çocuk-1 ve minikler kategorisinde Türkiye’nin bütün bölgelerinden kampa katılan sporcuların, geleceğin şampiyonları olacağını söyledi.

Kış sporları açısından yaz kondisyon kamplarının büyük önem arz ettiğini belirten Karabağ, şunları kaydetti:

“Bu, bizim bu sene çocuk-1 ve minikler takımı olarak ikinci kampımız. İlk kampımızı Bilecik Bozüyük’te yaptık ve çok verimli geçti. Federasyon başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Aldıkları karar doğrultusunda Sarıkamış’ta ikinci kampımızı yapıyoruz. Yaklaşık 10 gün süreyle kampımızı doğal güzellikleri, ormanları ve temiz havasıyla Sarıkamış’ta gerçekleştireceğiz. Çocuk-1 ve minikler takımımızı çok önemsiyoruz. Çünkü bunlar gelecekte, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarına katılarak çok iyi dereceler elde edecekler. Yani bu çocuklarımız snowboarddaki geleceğimiz olacak.”

Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Mir Hasan Taş da birçok spor branşında yaz kamplarının Sarıkamış’ta yapılmasının, bölgenin ekonomisine, turizmine önemli katkı sağlayacağını, kamplar için yeterli konaklama tesisi bulunduğunu ifade etti.