Giresun Kalesi’ne Teleferik Yapılacak

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu Belediye Meclis Salonunda düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aksu, “Hacı Hüseyin mevkiinden Giresun Kalesi’ne teleferikle çıkacağız. Bu projeyi kredi kullanarak yapacağız. Önümüzdeki ay bu projenin tüm detaylarını açıklayacağım” dedi.

Başkan Aksu; ”Göreve geldiğimizden bu yana verdiğimiz bütün sözleri gerçekleştiriyoruz. Sadece Pazar alanını yapamadık, hukuki sorunlar önümüze çıktı. Oraya yeniden iyileştirme yapacağız, pazarın üstünü kapatacağız ve düzenleme yapacağız. Türkiye’de 80 ilde ve ilçelerde Kültür Merkezlerini bakanlık yapar, sadece Giresun’da yapılmadı. Arsayı biz verdik. Belediyemiz kendi imkanları ile Kültür Merkezi projesini ihale etti, yakın zamanda temelini atacağız. 1172 metre kare alana, 400 koltuk kapasiteli, içinde konservatuvar, derslikler ve çok amaçlı salonlar bulunan bütün bir proje Giresun’a kazandırılacak.

Yapmayı en çok istediğim projelerden biri de teleferik projesi. Bununda çalışmalarını tamamladık. Hacı Hüseyin Mevkiinden Giresun Kalesine teleferikle çıkacağız. İşletmesini belediyemiz yapacak ve proje kendi kendini ödeyecek. Önümüzdeki ay bu projenin tüm detaylarını size açıklayacağım. Göreve geldiğimizde hizmet binalarımız gerçekten yetersizdi, bu gün bakıldığında birçok bina yaptık. Belediyede ihtiyacı karşılayacak araç sayısı yoktu, bunu bu gün tam 4 katına çıkardık. Yeni bir ihtiyacımız doğdu Makine İkmal Müdürlüğü binası buranında organize sanayi mevkiinde yapımına başlayacağız. Giresun Belediyesi kendi imkanlarıyla saat gibi çalışan bir yapı olarak çalışmalarına devam edecek. Kültür Merkezi, Makine İkmal Binalarımızın finansmanı kredi kullanılmadan sağlanacak.“ şeklinde açıklama yaptı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*