Görme engellilerin Erciyeste kayak keyfi

Görme engellilerin Erciyeste kayak keyfi :Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nde eğitim alan görme engelliler artık kayak keyfi yaşayabiliyor. 10 görme engelli hocalarının nezaretinde öğrendikleri kayakla büyük bir keyif aldıklarını ve bütün görme engellilere tavsiye ettiklerini söyledi.

Bakanlık tarafından başlatılan “Gözümüz Zirvede” projesi kapsamında 10 görme engelli Erciyes Kayak Merkezi’nde eğitim aldı. Görme engelli herkese kayak yapmayı öğrenme tavsiyesinde bulunan görme engelli Mürsel Çok, kayak yapmanın ilk başka kendilerine korkutucu geldiğini ifade ederek, “Önemli olan bu korkuyu yenebilmekti. Bizde bunu bile bile burada engelleri aşabilmek için engelimizin engel olmayacağını bildiğimiz için kayak yapmaya azmettik. Bunun sonucunda da kayağı öğrendik. Kayak yapmanın zevkine vardık ve her zaman kayak yapmaya geleceğiz. Bizim gibi olan bütün engelli arkadaşlara tavsiyem korkmadan kayak yapmayı öğrenmeleridir” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Erciyes Dağı’nda bakanlığın başlattığı proje kapsamında görme engellilere kayak öğrettiklerini söyledi. “Sporda engelleri kaldırıyoruz” diyen Eskici, “Kayak merkezinde antrenörlerimiz verdikleri eğitimle görme engellerimizin engellerini kaldırmış oldular. Endişe ile başladığımız bu işte 10 tane görme engelli kardeşimiz mutlu bir sona ulaştı. Erciyes Dağı’nın zirvesinden kayarak aşağı inmeleri bizi çok mutlu etti” dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da Erciyes’e gelerek görme engellilere destek oldu. Cıngı, görme engellilere yönelik verilen eğitim sonrasında onların kayak yapmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, kayak keyfinin engel tanımadığını herkesin kayak yapabileceğine işaret etti.