GÜMÜP Başkanı Pezük TCDD Modernizasyon Yapım Daire Başkanı Oldu

Gümüşhaneli Mühendisler Platformu (GÜMÜP) Başkanı Hasan Pezük, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD) Demiryolları Modernizasyon Yapım Daire Başkanlığı görevine atandı.

Göreve atanması ardından Pezük’ü Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Genel Başkanı Serkan Kaya ve beraberindeki heyet ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

ŞİDEF Genel Başkanı Kaya üzerinde Hasan Pezük yazılı ay Yıldız sancak hediye etti. Hasan Pezük de ŞİDEF Başkanı Serkan Kaya ve heyetine ziyaretleri için teşekkür etti.

Türkiye’de demiryollarının yapım ve modernizasyonundan sorumlu bu çok önemli görevde aynı zamanda GÜMÜP Başkanı olan hemşehrimiz Hasan Pezük’e başarılar diliyoruz.

Hasan Pezük kimdir?

1970 yılında Gümüşhane de doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Gümüşhane de tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun olan Pezük, 1996 Yılında İETT Genel Müdürlüğünde Memuriyete başladı. İETT Genel Müdürlüğünde, Yapı Bakım Onarım Daire Başkanlığı, Raylı Sistemler Daire Başkanlığı ve Makina İkmal Daire Başkanlığında Kontrol Mühendisliği, Kontrol Amirliği, Özel Projeler Müdürlüğünde Raylı sistem Proje yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğüne Müdür Yardımcısı, 2009 yılında Müdür olarak ataması yapıldı. 2010 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı -Raylı Sistem Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı, 2012 Yılında Raylı Sistemler Müdürü olarak görevlendirildi.

Meslek hayatının büyük bir bölümünde Raylı Sistem Projelerinin Fizibilite, Etüt, Tasarım ve Yapım aşamalarında başarılı çalışmalar yürütmüştür. İstanbul’daki Metro ve Tramvay sistemlerinin yaygınlaştırılmasında yaptığı çalışmalarla çok önemli katkılar sağlamıştır.

İstanbul İBB İştirak Şirketlerinde Kültür A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği (2009-2012), İGDAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği (2012-2017), KİPTAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği (2017-2019) Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunmuş, son olarak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD)Demiryolları Modernizasyon Yapım Daire Başkanlığına atandı. (Gümüşhane)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*