Giresun Elektrikçiler Derneği Kale’ye Teleferik projesinde ısrarlı

Giresun Elektrikçiler Derneği Başkanı Gürsel Kaya, Giresun Kalesi’ne yapılacak olan teleferik projesinde ısrarlı olduklarını belirterek projenin bir an önce hayata geçirilmesinin gerektiğini söyledi.
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’in teleferik projesini hayata geçirmesinde yalnız bırakıldığını da ifade eden Kaya, ”Bu konuda Valimizin gerek milletvekillerinden, gerekse kamuoyundan gerekli desteği alamadığı kanısındayız. Şu bilinmeli ki teleferik Giresun’un vizyonunu değiştirecektir. Teleferik projesiyle ilgili mühendislerden oluşan teknik ekiple çalışıyoruz. Elimizde bir çok bilgi, belge,taslak proje, güzergah yaklaşık maliyet gibi bilgiler mevcut. Teleferiğin güzergahı konusunda da geniş kapsamlı çalışma yaptık.En uygun güzergah Kumyalı Cumhuriyet Parkı önü dolgu alanından liman güzergahı takip edilerek kale bayrak direği arkasını tespit ettik.
Yaklaşık mesafe 1380 metre.Kalenin yüksekliği 118 metre civarındadır. Ordu Boztepe teleferiğindeki müşteri yoğunluğunun Giresunlu olduğunu araç plakalarından üzülerek tespit ettik. Giresun kalesi teleferik için Karadeniz’in en ideal coğrafyasına sahiptir. Samsun yaptı, Ordu yaptı artık bizde harekete geçelim diyorum. Biz bu proje sürecinde 5 vali değiştirdik. Ama şu anki Sayın Valim Giresun’dan gitmeden teleferik projesini hayata geçirelim.

Kaynak : www.yesilgiresun.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*