Kara hasret kalanlar için ilginç kayak destinasyonları bulunuyor

Kara hasret kalanlar için ilginç kayak destinasyonları bulunuyor :Kış tatili geçirmeye alışkın olan Türk kayak tutkunları, bu sene ülkemizde kar yağışının yeterli olmamasından dolayı beklediklerini çok da bulamadı.

Her yıl hareketli bir kış tatili geçirmeye alışkın olan Türk kayak tutkunları, bu sene ülkemizde kar yağışının yeterli olmamasından dolayı beklediklerini çok da bulamadı. Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner, kayak hayallerini yurt dışına saklayan maceraperest kayak severler için dünya üzerindeki en ilginç kayak destinasyonlarını araştırdı. Lübnan’dan Güney Afrika’ya ve İtalya’daki volkanik yanardağ Etna’ya kadar pek çok kayak merkezi, Türkiye’de “kar”ı bu yıl doyasıya yaşayamayanlar için ilginç alternatifleri ortaya çıkarıyor.
Rusya’nın Soçi kentindeki 2014 Kış Olimpiyatları devam ederken, Türkiye’deki  kayak merkezleri  kara bir hayli hasret kaldı. Türkiye’deki çoğu kayak merkezinde kar seviyesi alışıldık seviyeye ulaşmadığı için kimi kayak severler bu sene yurtdışında yöneliyor. İnternet sitesi ile olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan Skyscanner, dünyadaki en ilginç kayak destinasyonlarını araştırdı.
Listede ön plana çıkan kayak merkezleri oldukça ilginç; genellikle sıcak iklimi ile bilinen Lübnan ve Güney Afrika gibi ülkelerin yanı sıra İtalya’da volkanik bir yanardağ olan Etna’nın kayak merkezleri, uzun kayak pistleri, kalabalık olmayan tesisleri ile popüler destinasyonlardan sıkılan kayak severler tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Üstelik Lübnan ve Güney Afrika’nın Türkiye’ye vize uygulaması da bulunmuyor.

GÜNEY AFRİKA’NIN GÖZ BEBEĞİ
Afrika dendiğinde akla ilk olarak kavrulan sıcaklıkta uçsuz bucaksız düzlükler, göç eden antiloplar ve güneşlenen aslanlar gelse de, Güney Afrika’nın tek sunduğu safari değil. Ben Macdhui Dağı’ndaki Tiffindell kayak tesisleri Güney Afrika’nın tek kayak merkezi. 2810 metre yüksekte yer alan Tiffindell, aynı zamanda ülkenin senelik kayak ve snowboard şampiyonalarına da ev sahipliği yapıyor. Güney Afrika’ya vizesiz seyahat ederek Ben Macdhui’de kış sporları yaparken, bir yandan da köklü ve etkileyici Afrika kültürünü keşfedebilirsiniz.

VOLKANİK YANARDAĞDA KAYAK
İtalya’nın Etna Yanardağı arada sırada aktif hale gelerek İtalyanların yüreğini ağızlarına getirse de, Etna’daki Rifugio Sapienza ve Piano Provenzana adlı kayak merkezleri, Alpler’den sıkılmış kayak severler için heyecan verici ve adrenalini yüksek bir kış tatili vaat ediyor.

ORTA DOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZI LÜBNAN
Çoğumuzun aklına Orta Doğu deyince sıcak iklim gelir fakat Orta Doğu’da da güzel bir kayak tatili mümkün. Lübnan’daki Mzaar, Israil’in tek dağı Hermon Dağı, macera sever kayakçılar için tam da aradıkları destinasyonlar. Lübnan’ın 2465m yükseklikteki Mzaar’daki kayak merkezinin şehir yaşamından uzak sakin yapısı,” sadece kayak” diyenler için uygun bir alternatif olarak ön plana çıkıyor.