Turizm eriyor

Turizm eriyor :Kar kalınlığının 30 santimetre olduğu kentin kış turizm merkezi Elmadağ’ın bakımsız hali tepki çekiyor. Ankaralılar, kayak merkezine ulaşabilmek için çamurlu yolları geçerken, parkurdaki taşlar ve yazın hayvanların su içtiği beton yalak ise kayakseverler için büyük risk oluşturuyor.

Ankara’ya 20 kilometre mesafedeki Elmadağ Kayak Merkezi’nde kar kalındığı 30 santimetre olmasına rağmen, pistin bakımsız hali dikkat çekiyor. Merkezdeki pistlerde yer alan taşlar ile yazın hayvanların su içtiği beton yalak ise kayakseverler için büyük tehlike arz ediyor. Kayak merkezinin otopark sorunu ve çamurlu yollar da hem Ankaralıları hem de turistleri isyan ettiriyor. Kış aylarında, haftasonları ailecek kayak yapmaya geldiklerini belirten Yasemin Tuncel, hizmeti yeterli bulmadıklarını söyledi. Merkezdeki karın kaymak için ideal olduğuna vurgu yapan Tuncel, “Ancak pistler bakımsız. Kızak bölümünde iri iri taşlar yer alırken, kayak bölümünde ise hayvanların su içtiği betondan kürün var. Bunlar kayak yapanlar için çok tehlikeli, burada profesyonel insanlar kayak yapmıyor, yeni yeni öğrenenler ve çocuklar kayak yapıyor. Bu taşlar ve beton kürün hayati risk taşıyor. Kesinlikle kaldırılmalı” dedi.

DÜZEN VERİLMESİ GEREKİYOR

Ailesiyle birlikte kayak yapmaya gelen Özgür Göktaş da merkez girişinde yolların köstebek yuvası gibi olduğunu belirterek, “Yol çamur, otopark alanı çamur. Çeki düzen verilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz haftalarda yoğun kar yağışında geldik kayak keyfi yapalım diye fakat merkeze girişte yolları açılmadığı için birçok kişi dönmek zorunda kaldı” diye konuştu.

KAYAKSEVER DIŞARI KAÇIYOR

İsmail Küçük isimli kayaksever de birçok Ankaralının Ilgaz, Erciyes, Kartalkaya’ya kaymaya gittiğini hatırlatarak, “Buradaki pistler ve hizmet kalitesi yükseltilirse insanlar Elmadağ’a gelir, günübirlik turizm artar. Hizmet herkese hitap etmiyor mesela kaymayı yeni öğrenenler ve çocuklar için kısa mesafeli telesiyej olmalı. Buradaki telesiyej profesyoneller için” şeklinde konuştu.

ACİL MÜDAHALE ŞANSI YOK

Kayakseverler merkezde olası kazalara karşı herhangi bir sağlık önleminin de alınmadığını belirterek, Sağlık Ocağı, ambulans, acil durumlar için helikopter alanı eksikliği olduğunu kaydetti.

10 yaşındaki Hacı Kınacı okul harçlığını çıkartmak için eşeği Rüzgar ile birlikte karda tur düzenliyor.