Güneşli havada Uludağ keyfi

Güneşli havada Uludağ keyfi : Uludağ’da hafta sonunda güneşli bir hava hakim olunca binlerce vatandaş zirveye akın etti. Otopark sıkıntısı ise yoğun ilgiyle bir kez daha ortaya çıktı. Sağlı sollu araçların park ettiği zirvede trafik adeta durdu.

Kar kalınlığının 2,6 metreye ulaştığı Uludağ’a güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar akın etti. Uludağ’da yıllardır konuşulmasına rağmen bir türlü çözülemeyen otopark sıkıntısı bir kez daha ortaya çıktı. Uludağ’da hava sıcaklığı 2 derece civarında seyretti. Bursa Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, önümüzdeki 5 gün içerisinde zirveye kar yağışı beklenmediğini, hava sıcaklıklarının da 5-6 derece seviyesinde olmasının tahmin edildiğini duyurdu. Havanın güneşli olması sebebiyle binlerce vatandaş zirveye akın etti. Oteller bölgesinde trafik tamamen durma noktasına geldi. Jandarma görevlileri keşmekeşe dönen trafikte sürücülere yardım etmek için büyük gayret gösterdi. Sağlı sollu araçların park ettiği Uludağ oteller bölgesinde yaşananlara araç sürücüleri de tepki gösterdi. Manisa’dan gelen bir çift, “Bursa’dan iki buçuk saatte zirveye çıktık. Bu soruna bir çözüm bulunmalı.” diye konuştu. Araç sürücüleri de uzun araç kuyruğunun oluştuğu Uludağ’daki yolun revize edilmesi gerektiğini dile getirdi. Havanın iyi olmasını fırsat bilip yola çıkan Bursalılar ise Uludağ yolunda oluşan araç kuyruğunda beklemek zorunda kaldı. Öte yandan Geleneksel Kızak Yarışması için zirveye gelen Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun ulaşımda teleferiği kullandığı öğrenildi.

Seyyar tuvalet 3 lira

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da, ikinci bölgede kurulan seyyar tuvalet ise kullanım ücretiyle şaşırttı. Yeni yapılan teleferik istasyonunun hemen yanında kamyonet içindeki seyyar tuvaletin 3 liradan hizmet vermesi tepki çekti. Özellikle Arap turistler ile günübirlikçilerin yoğun olarak kullandığı teleferiğin oteller bölgesindeki istasyonunda tuvalet sıkıntısı bir kamyonetle çözüldü. Antalya’dan 2,5 aylığına getirilen seyyar tuvalet vatandaşlara hizmet veriyor. Ancak fiyatı sebebiyle tepki çekiyor. Seyyar tuvaletin görevlileri, 2,5 aylığına Uludağ’a geldiklerini belirterek, “Fiyat bizce normal, iyi karşılayan da var, kötü karşılayan da var.” derken, vatandaşlar fiyatın fahiş olduğunu söyledi. Seyyar tuvaletin Uludağ’a yakışmadığını belirten vatandaşlar, 3 liralık fiyatın ise çok pahalı olduğunu söylediler.