Güney Kore’de Taburcu Olan 91 Kovid Hastasının Test Sonuçları Tekrar Pozitif Çıktı

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Başkanı Jeong Eun-Kyeong, Cuma günü bir basın toplantısında yaptığı açıklamada 91 iyileşip taburcu edilen Koronavirüs (KOVİD-19) hastalarında tekrardan hastalığın ortaya çıktığını belirtti.

Eun-Kyeong, hastaların tekrardan virüsü kapmasından ziyade virüsün kendilerinde geçmediğini ve tekrardan “aktif” hale geldiğini düşündüklerini belirtti.

Güney Koreli yetkililer net olarak neden hastalığın tekrardan türediğini bilmediklerini ve salgın bilimciler ile bir araştırma yürüteceklerini açıkladılar.

Şimdiye kadar somut bilginin az olduğu ölümcül virüsün keşfedilen bu yeni özelliği, hastalığın azalış senaryolarından biri olan sürü bağışıklığı yolunu tehdit altına almış oluyor. Epidemiyoloji’de sürü bağışıklığı toplulukların bir hastalıktan aşı veya doğal bağışıklık yoluyla bir hastalıktan korunması anlamına gelir. Teoride bir bünye hastalığa aşı veya vücudun doğal bağışıklığı ile “duvar” örerse hastalığın toplumun başka bireylerine geçmesini önleyebilir.

John Hopkins Üniversitesinin verilerine göre, Güney Kore’de aktif 10,480 KOVİD-19 vakası tespit edildi. Ülkede ölüm sayısı 211, iyileşip taburcu edilen hasta sayısı ise 7,243.

KOVİD-19’un Çin’in Wuhan kentinden başlayıp hızla dünyayı sarmasının birinci ayında Güney Kore ikinci en fazla vakanın görüldüğü ülkelerden biriydi. Güney Kore hızlı bir şekilde aldığı olağanüstü karantina uygulamaları ve şu anda dünyaca ün salmış “Güney Kore sistemi” olarak adlandırılan hasta takip sistemi ile hastalığı kontrol altına alabilmişti.

Hibya Haber Ajansı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*