Alanyaspor’a Teleferikten Müjdeli Haber

Her gün 12 bin kişiyi taşıyan teleferikten “Yolcu başına 1 lira Alanyaspor’a” vaadiyle ilgili tartışmaya son noktayı Belediye Başkanı Murat Yücel koydu: “Verilen söz tutulacak”

Sabah‘tan Mehmet Al’ın haberine göre; “Antalya’nın Alanya ilçesinde 2 yıl önce faaliyete geçen Alanya Teleferik’ten Aytemiz Alanyaspor’a destek verilmesiyle ilgili tartışmalar bir süredir devam ediyordu. Teleferik açılışında, yolcu başına 1 TL’nin Alanyaspor’a destek olarak verileceği açıklanmıştı. Teleferik paylarından turuncu-yeşilli kulübe bugüne kadar ödenmesi gereken paranın 2 milyon TL’yi aştığı belirtildi.

PROTOKOLE HEMEN İMZALAR KONULDU
Adem Murat Yücel, konuyla ilgili net mesajlar verdi. Yücel, “Alanyaspor bizim gözbebeğimizdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Teleferik A.Ş.’nin yöneticileriyle bir araya gelerek protokol imzaladık. Alanyaspor’a verilecek maddi yardım konusunda Teleferik A.Ş., sözünün arkasındadır. Hiç kimse merak etmesin Alanyasporumuz yalnız değildir. Şirket yakında gereken maddi desteği yapacaktır. Bu şehrin takımı için herkes elini taşın altına koymak zorundadır” açıklamasında bulundu.

1 KURUŞ ALMADIK
Aytemiz Alanyaspor Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çavuşoğlu ise henüz para yatmadığını belirterek, sözün tutulmasını istedi. Teleferik şirketi ile bir araya gelmek istediklerini anlatan başkan Çavuşoğlu, “Eğer bir söz verildiyse yerine getirilmesi gerekiyor” dedi. Çavuşoğlu, “Süper Lig zorlu ve külfetlidir. Kaliteli ve iyi futbolcu transfer edilmezse zor günler yaşarız. Mutlaka kulübün sabit geliri olması şart” diye konuştu. Alanyaspor’un ilçenin en önemli markası olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “Bu takım şehrin takımı, başarılı olursa herkes kazanacak” ifadelerini kullandı.

SAATTE BİN 500 KİŞİ
ALANYA Kalesi’nin Ehmedek Kapısı ile Damlataş Sosyal Tesisleri arasında yapılan 900 metrelik teleferik hattı 17 kabinle hizmet veriyor. Saatte bin 500 taşıma kapasitesi olan teleferik, günlük yaklaşık 12 bin kişiyi taşıyor. Özellikle yaz aylarında neredeyse teleferik tam kapasite ile çalışıyor

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*