Antakya Teleferik Hattı Haziran ayında bitecek

Antakya Teleferik Hattı Haziran ayında bitecek

Kuruyer Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden Başkan Savaş’a Nezaket Ziyareti Başkan Savaş: Teleferik Hattı Ve Sosyal Tesisler Bölgeye Canlılık Kazandıracak

Kuruyer Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Türkmen ve yönetim kurulu üyeleri, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Dernek Başkanı Hayrettin Türkmen’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Serdar Yılmaz Saraç, Mustafa Aksoy, Mustafa Yersöken ve Kuruyer İlköğretim Okulu Müdürü İzzet Hanyol yer aldı.

Kuruyer Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Türkmen ziyarette yaptığı konuşmada, Habib-i Neccar Dağı-İplik Pazarı mevkii arasında yapılacak olan Teleferik’in bölgeye yakın olan Kuruyer köyüne de büyük hareketlilik getireceğini, yapılan bu güzel projeden ötürü Belediye Başkanı Savaş’a teşekkür ettiğini belirtti.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Teleferik Hattını Haziran ayında hizmete sunmayı hedefliyoruz. Saatte ortalama 1200 insanımızı taşıma imkânına sahip olacak teleferik, hem kentimizin hem de Kuruyer’in yüzünü değiştirecek. Yerli ve yabancı turistlerin Antakya gezisinde Teleferik oldukça önemli yer tutacak. Proje kent turizmine büyük katkı sağlayacak. Teleferik hattı ile birlikte bölgede bulunan seyir terasları, kent ormanı ve kır kahvesi gibi sosyal donatılar şehrimize canlılık kazandıracak, o bölgeyi cazibe merkezi haline getirecektir. Bu yatırımlar aynı zamanda çevre yerleşim alanlarının kıymetini daha da artacaktır.” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Savaş ve Kuruyer Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleriyle günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak : www.hataygundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*