Burdur Bayram Namazı Saati ve Hükmü

Burdur Bayram Namazı Saati

Burdur Bayram Namazı Saati

Burdur’da bayram namazı saati, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı’nı kutlamak için cami ve mescitlerde toplanacak olan inananlar tarafından merakla beklenmektedir. Güneşin doğuşu ve kerahat vaktinin çıkmasının ardından kılınan bayram namazı saati, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından illere göre hesaplanmış ve paylaşılmıştır. Bu doğrultuda, Burdur bayram namazı saati de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenmiştir.

Burdur Bayram Namazı Saati ve Hükmü

Burdur Bayram Namazı Saati: Diyanet İşleri Başkanlığı Namaz Vakitleri Takvimine göre 2024 Ramazan Bayramı’nda Burdur’da bayram namazı saati “07.01” olarak belirlenmiştir.

Bayram Namazının Hükmü

Bayram Namazının Hükmü

Bayram namazı, Hanefî mezhebinde cuma namazının vücûb şartlarını taşıyan kimselere vaciptir. Şâfiî ve Mâlikîler’e göre ise müekked sünnet, Hanbelîler’e göre ise farz-ı kifâyedir. Bayram namazının sıhhat şartları, Hanefîler’e göre, hutbe hariç, Cuma namazının sıhhat şartları ile aynıdır. Sadece hutbe konusunda farklılık bulunmaktadır. Cuma namazında hutbe sıhhat şartı iken, bayram namazında sünnettir ve hutbe bayram namazında namazdan sonra okunmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*