Bursa Valiliği Uludağ İçin Harekete Geçti

Bursa Valiliği, eski günlerini arayan Türkiye’nin ilk kayak merkezi için geniş bir rapor hazırladı. Uludağ’ın yeniden modernize edilmesinin ön plana alındığı rapor, Ankara’ya sunuldu.

Türkiye’nin ilk kayak merkezi Uludağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “2023’te 70 milyon turist” hedefiyle yeniden gündeme geldi.

ULUDAĞ’IN TARİHÇESİ

Roma İmparatorluğu dönemindeki adı bir ağaç ismi “Mysia” olan Uludağ, Osmanlı’nın bölgeyi fetih etmesiyle birlikte “Keşiş Dağı” ismini aldı.

Cumhuriyet döneminde bugünkü ismine kavuşan Uludağ tüm medeniyetlerin gözdesi bir tatil yeriydi. 1926’da küçük bir otel inşa edilmesiyle Uludağ’da kayak yapmak için ilk temeller atıldı. 1933’te ise tamamlanan karayolu sayesinde Uludağ’da profesyonel kayak sporları resmen başladı.

ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK

Bir zamanlar yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan 3 aylık kış sezonunda yer bulunmayan, özellikle Rusların gözdesi olan Uludağ’da, kendilerini yenilemeyen, üstüne fahiş fiyatlar uygulayan işletmeler ve yaşanan sorunlar, her geçen gün cazibeyi kaybettirdi.

Otopark ve ulaşım sorununun çözülmesi için atılan adımların yeterli olmayacağı yeni kayak pistleri ve yerleşim yerlerinin yenilenmesi kanaatine varan Bursa Valiliği, Uludağ’ı eski günlerine döndürmek için ilk adımı attı.

Sabah Gazetesi’nden Ali Altundaş’ın haberine göre 70 milyon turist hedefine katkı sağlamak için Bursa Valiliği kapsamlı bir Uludağ raporu hazırlayarak Ankara’ya sundu.

NEDEN BULGARİSTAN?

Raporda, Türklerin kayak için Bulgaristan’ı tercih etmesinden, Uludağ’daki fiyat politikasına kadar birçok konu başlığı analiz edildi.

Günübirlikçi vatandaşların kayak pistlerini piknik alanına çevirmesine de dikkat çekildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderilen rapor dahilinde Uludağ’ın yeniden modernize edilmesi ve sorunlarının çözülmesi durumunda ülke turizmine katkı sağlayacağının altı çizildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*