Bursa Valisi Münir Karaloğlu: Teleferik için ağaç kesilmesi gerekiyorsa, keseriz

Vali Münir Karaloğlu: Teleferik için ağaç kesilmesi gerekiyorsa, keseriz.Uludağ’ın kullanım açısından çok kaynanası bulunduğunu anlatan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Uludağ’ı bu günkü özellikleriyle kullanmamız lazım. Kullanma koruma dengesi var ya, ama simdi biz kullanmadan vaz geçtik, korumayı bir kısmı abartıyor. “istemezük” diyor. Adama teleferik yapacağız diyoruz; “istemezük gerek yok”, yol yapacağız “istemezük yola da gerek yok “, otel yenileyeceğiz “e onu da istemezük “. O zaman Uludağ’ın kimseye faydası yok.” şeklinde eleştirdi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Kayak Federasyonu’nun proje tanıtım toplantısına katıldı. Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Corwne Plaza otelde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Karaloğlu, Bursa’nın kayak, teleferik, ilk dağ oteli gibi birçok alanda ilklerin kenti olmasına rağmen hep geriye doğru gittiğini belirtti. Özellikle kış ve kayak turizmi konusunda kentin önemli potansiyele sahip olduğunun altını çizen Karaloğlu, Uludağ’ın sadece Bursa’nın değil, Türkiye ve dünyanın bir değeri olduğunu söyledi.

Çok özellikli dağ olan Uludağ’ın kullanım açısından çok kaynanası bulunduğunu anlatan Vali Karaloğlu, “Uludağ’ı bu günkü özellikleriyle kullanmamız lazım. Kullanma koruma dengesi var ya, ama simdi biz kullanmadan vazgeçtik, korumayı bir kısmı abartıyor. “istemezük” diyor. Adama teleferik yapacağız diyoruz; “istemezük gerek yok”, e yol yapacağız “istemezük yola da gerek yok “, e otel yenileyeceğiz “e onu da istemezük “. O zaman Uludağ’ın kimseye faydası yok.” şeklinde eleştirdi.

Uludağ’ın doğası ve endemik türünün korunarak kullanılması gerektiğinin altını çizen Münir Karaloğlu, şöyle devam etti: “Teleferik yapmak için ağaç kesemezsin diyor. Orman kendini yeniler. Siz kesmeseniz de ormanda her ağacın belli bir yaşı vardır, her canlının yaşı olduğu gibi. O siz almasanız da kendiliğinden çürür, düşer. Önemli olan ormanda kestiğiniz ağacın yerine yenisini dikiyor musunuz? dikmiyor musunuz? Teleferik için ağaç kesme diyor, diyorum kardeşim sen kâğıt kullanıyor musun? evet., gazete okuyor musun? evet okuyorum. O da ağaçtan, onun için de ağaç kesilmiş.”

TELEFERİK İÇİN AĞAÇ KESMEMİZ GEREKİYORSA KESERİZ

Vali Karaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teleferik için ağaç kesmemiz gerekiyorsa, o kullanma koruma dengesi içerisinde onu keseriz. Ama onun daha fazlasını da başka bir yerde dikeriz. Birileri Uludağ’ı hepimizden çok sevdiğini zannediyor. Hayır, Uludağ’ı sevdikleri falan yok. Bu dengeyi de kurmamız lazım”

Yeni göreve başlayan Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ı da tebrik eden Karaloğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “Bizim doğru şeyler yapmamız lazım. 9 aydır Bursa Valisiyim. Ben geldim, bölgeleri gezdim dedim ki 2026’ya talip olalım. Niye 2026? 2026 Bursa’nın Fethi’nin 700. Yılı. 2026 aynı zamanda kış olimpiyatlarının da senesi periyodik olarak ilerlediğinde. 2026’ya Türkiye aday olacaksa bu ancak Bursa’da olur. Bunun şimdiden anlaşmasını yapalım. 2026’ya talipsek buna Bursa üzerinden talip olalım. Bursa buna hazırdır.”

Devlet Millet El Ele Kayakla Türkiye Zirveye” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ise; “Türkiye’de kayak yapılabilir 48 il var, Bursa bu illerin başında yer alıyor. Neden Kalkınma projesi olarak kayak diye soracak olursak; ailecek yapılabilen ve bölgesel bir kalkınma sağlayan tek spor dalı kayaktır” şeklinde bilgi verdi.